Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Verdict: merde! – Almanahul „Știință și aberație“

Zoom Verdict: merde! – Almanahul „Știință și aberație“

Ca de obicei, noi citim tabloide pentru ca voi să nu trebuiască să o faceți. Cu toate astea, voi tot le citiți, pentru că în caz contrar n-ar mai exista tabloide. Și nici rubrica asta. E un cerc vicios. Mai bine nu schimbăm nimic. 

 ► Acum vreo săptămînă, niște tabloizi plus realitateatv.ro au publicat un material de un interes universal absurd de mare: cum ar arăta anumite vedete de la Hollywood la bătrînețe. O vedem pe Angelina Jolie cu părul alb și dinții îngălbeniți, pe Edward Norton cu niște cratere pe față, pe Banderas ceva mai tînăr decît deja arată (poză veche, probabil) și pe Lady GaGa la fel de urîtă ca și acum.

 

Verdict: UMPLUTURĂ

 

Cînd recolta de scandaluri mondene suferă, se mai bagă din burtă cîte un articol d-ăsta de știință și anticipație mondenă. Și adevărul e că, la cum avansează industria medicală și cea cosmetică, fotografiile alea nu or să semene niciodată cu realitatea. Dar nu e ca și cum n-ar exista o tradiție a stupidității. Să ne amintim clasicele Photoshoape de prima pagină din Libertatea, care nu spun nimic: „cum o să arate Nicoleta Luciu gravidă“ (cînd abia rămăsese gravidă și i-au desenat o burtă pe costumul de baie) sau sinistrul tablou „cum ar arăta Columbenii cu rubeolă“ (cu cei doi divorțați plini de pete pe față). De-abia aștept să văd despre ce-or să mai scrie tabloidele în 2050, cînd japonezii vor inventa mașina timpului și viitorul se va banaliza din principiu. 

 

 ► Joi, 7 iulie, tot în Libertatea, un articol despre cum revine Meryl Streep pe ecrane, în rolul lui Margaret Thatcher. E vorba, evident, despre filmul The Iron Lady (titlu care nu este menționat nicăieri în articol), regizat de Phylida Lloyd (Mamma Mia!), în care actrița cu 13 nominalizări la Oscar va juca rolul principal. Sînt convins, impecabil.

 

Verdict: BUNĂ DIMINEAȚA!

Informația, deși incompletă la modul tehnic, e adevărată. Dar un tabloid care se respectă, ca de pildă Daily Mail, ar fi publicat-o atunci cînd era știre, și anume pe 8 februarie 2011, nu la cinci luni după ce a scris tot Universul de­spre ea. Apropo: am auzit eu din surse sigure că Leonardo DiCaprio a jucat, în 1997, în filmul Titanic, regizat de James Cameron, care s-ar putea să fi rupt la încasări. Merge de-o știre în chenar roșu, cu DiCaprio la bustul gol?

 

 ► Vineri, 1 iulie, în Cancan apare o chestie cu multe semne de exclamare. Anunțați să cînte la Rock the City, cei de la Prodigy au ajuns la B’estfest! Neanunțați clar unde trebuie să ajungă, cică membrii trupei au fost direcționați spre Tunari și au ajuns la festivalul greșit, pînă a doua zi cînd, surpriză, s-au prins că ceva nu e-n regulă și au plecat unde trebuie. 

 

Verdict: FALS

Știu că-n România se poate întîmpla, realmente, orice. Dar de data asta proasta noastră organizare a fost doar parțială. Trupa n-avea nici o treabă cu penibila confuzie. Că doar nu se plimbă ei în TIR-ul de scule. Au ajuns doar niște echipamente, tehnicieni și oameni din echipă. Dar, na, știrea n-ar fi sunat la fel de bine dacă ar fi avut titlul „Niște tehnicieni au încurcat festivalul“. Așa că pentru data viitoare propun „Niște festivaluri au încurcat țara“.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]

 • Încă puțină cenzură, că nu dați de la voi

  30 iunie 2020

  De ani de zile, Facebook, cel puțin, acționează arbitrar și nejustificat într-un demers constant de amuțire a vocilor care nu respectă comoditatea politică. Dar nu este de ajuns, se pare, […]

 • Plai cu boi

  23 iunie 2020

  Cînd dăm și noi orbește în gropi, apelăm la postumele buruienoase ale tutorelui nostru suprem, Mihai Eminescu, la micile bijuterii fără perdea, comise cu autoironie prin hîrtoapele existenței sale năprasnice: […]

 • Păcănele mii și stele făclii

  23 iunie 2020

  E mare urgență să fie ajutate două ramuri economice, zice Guvernul: HoReCa și păcănelele. HoReCa apare în pozele cu premierul și cu președintele. Are cînd chipul măsliniu al libanezului Murad, […]