Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vergil Chițac, amiral la el în cadă

Zoom Vergil Chițac, amiral la el în cadă

Unul dintre cei mai inconștienți oameni ai începutului de pandemie n-a fost, neapărat, milițianul din București și nici repatriata din Hunedoara, ci ditamai contraamiralul de flotilă Vergil Chițac, senator al României, candidat al PNL la Primăria Constanței.

Mare om, mare de tot.

Individul a fost, la finalul lunii februarie, la o întrunire a NATO. Pe 6 martie, oamenii ăia au trimis un e-mail către toți participanții la întrunire, spunându-le că un francez care a fost și el pe-acolo a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus. Dar ditamai contraamiralul de flotilă, care are și asistent personal, n-a citit e-mail-ul pe 6 martie, cică. Pentru că e sub demnitatea lui să citească e-mail-uri. De aia are ordonanțe. Așa că pe 8 martie s-a dus, bine-mersi, la o petrecere cu alte 400 de persoane.Iar pe 9 martie s-a întâlnit cu toată floarea PNL-ului, la ședința BPN, unde au fost bătute în cuie cele mai multe candidaturi la primării și consilii județene.

Până la urmă, s-a aflat de e-mail-ul primit de contraamiralul de flotilă. Iar lumea l-a întrebat dacă e OK, dacă se simte bine. Sigur, cum să nu, el se simțea bine, era doar puțin răcit. Ba ne-a și certat pe toți, că de unde a apărut fake-news-ul ăsta că ar putea avea COVID-19? Asta joi. Vineri, brusc, avea coronavirus. Că-și făcuse testul și ieșise pozitiv. Aveau și nevasta, și asistentul personal. Gata, la spital, cu Salvarea, dar fără izoletă, că militarii români nu se umilesc în izolete. Ei duc boala pe picioare, fiind cei mai viteji și mai nesimțiți dintre traci. Așa de viteji, că-și mai infectează și amantele. Și colegii de partid, și, și, și…

Dar oare este Vergil Chițac un militar în adevăratul sens al cuvântului?

Nu, nu este. În ciuda a ceea ce crede Radu Tudor, de la Antena 3, contraamiralul Chițac nu este nici amiral și nici nu a condus în luptă mai mult decât o flotilă de bărcuțe de hârtie și rățuște galbene din plastic, în propria cadă.

Vergil Chițac a absolvit, în 1986, Facultatea de Mecanică a Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, ca inginer mecanic, specializarea nave. După care, în același an, s-a angajat la Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân“, ca asistent universitar. Practic, întreaga sa carieră s-a desfășurat la respectivul institut. N-a fost militar de carieră, n-a comandat vreo navă, nici măcar nu știm dacă are permis pentru conducerea de bărci. Și dacă ar fi închiriat hidrobiciclete pe litoral, și tot ar fi fost mai marinar.

Dar nu, el este contraamiral de flotilă, avansat în acest grad de către Traian Băsescu, în vremea când era rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“. Singura lui legătură cu milităria este absolvirea cursului Colegiului Național de Apărare. Adică frecția aia pe care au absolvit-o toți politrucii.

Propulsat în politică, pe filiera PNL, de către Gabriel Comănescu, descris chiar de către soldățel drept „sponsor generos“, Vergil Chițac a mai candidat și în 2016 la Primăria Constanței, de a ieșit Făgădău primar, fluierând. S-a consolat, însă, prinzând un loc eligibil pe listele pentru Senat. În septembrie 2017, însă, Chițac a demisionat din PNL și a activat până de curând ca senator independent. Dar s-a întors la timp în partid, ca să fie pus, din nou, candidat la Primărie și ca să bage în izolare tot Guvernul, plus o mulțime de decidenți din administrația publică locală.

Mare om, mare militar, viteazul amiral care a înfruntat neînfricat valurile din propria-i cadă. Și, de ce nu, și pe cele din jacuzzi-urile vizitate împreună cu mult mai tânăra metresă.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Cica pe metresa o alinta Fifi!

 2. #2

  Nu mi se pare normal sa minimizati ce a facut un fost politist care a depus un juramant indiferent ce a facut Chitac! Politistului ar trebui sa i se anuleze pensia speciala! Mai ales ca le tuseste voit in fata medicilor condamnandu-i astfel la carantina si implicit nu mai pot salva alte vieti! Deci pe langa zecile de persone infectate s-ar putea sa i se atribuie mult mai multe pana la urma! Ce fel de om face asta?

 3. #3

  Si gurile rele spun ca tare greu trebuia sa-ti fie plicul la examen…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]