Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viața grea a unui sindicalist habarnist

Zoom Viața grea a unui sindicalist habarnist

De când a izbucnit scandalul învățătoarei șpăgare, au ieșit la iveală tot felul de oameni din sistem care habar n-au despre ceea ce se întâmplă în învățământul românesc. Ministrul Remus Pricopie el însuși s-a declarat surprins de fenomen și a declarat, din nou, că fondul clasei este ilegal. Pe oricine ai fi întrebat, profesor mai vechi sau mai nou, director de școală sau inspector școlar, pentru toți povestea banilor strânși de părinți spre cadorisirea personalului didactic era o noutate absolută, o anomalie.

Unul dintre cei care au sărit de șapte coți în apărarea colegilor care scoteau capul dintre șpăgi ca ciupercile după ploaie a fost și celebrul Marius Ovidiu Nistor, președinte al Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”. El habar n-avea de acest fenomen, el nu știa că profesorii își mai rotunjesc veniturile cu ajutorul părinților, el nu, el nu, el nu. De altfel, ni se pare și normal să nu știe, că omul nu e încercat de nevoi, ca alți profesori. El a câștigat, în 2012, 150.896 de lei doar din munca de sindicalist și din niște proiecte europene inutile, desfășurate de federația sindicală. În 2011 a câștigat, din aceleași surse (sindicat, școală, fonduri europene), 151.914 lei. În 2010, anul în care salariile profesorilor au fost reduse cu 25%, Marius Nistor n-a câștigat decât 132.635 de lei.

Păi, când câștigi între 30.000 și 40.000 de euro pe an doar din munca de sindicalist, de unde Dumnezeu să mai știi și ce se întâmplă în sistem? Păi ce, tu ai vreo treabă cu oamenii ăia care de-abia ajung la 5.000 de euro pe an, dacă-s directori de școală?

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint