Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Victor Mocanu, baronul PSD de Buzău, se sacrifică de dragul copiilor

Zoom Victor Mocanu, baronul PSD de Buzău, se sacrifică de dragul copiilor

► Consiliul Județean Buzău, patronat – pardon, condus – de baronul PSD Victor Mocanu, a atribuit un contract în valoare de 595.200 de lei firmei Conferic SRL Buzău, pentru asfaltarea unui drum, DJ203G, Stîlpu-Costești. Toate bune și frumoase, am fi spus, dacă valoarea estimată cu care lucrarea a fost scoasă la licitație n-ar fi fost de aproape două ori mai mare, respectiv 1,023 milioane de lei.

Acum, însă, ne gîndim, ceva trebuie să fie putred în feuda baronului buzoian, cu atît mai mult cu cît, de dragul celor de la Conferic, Mocanu s-a lăsat anchetat și de DNA, fiind acuzat de atribuirea nelegală a altor contracte pentru deszăpezirea județului.

Ni s-a părut ciudat ca un personaj de asemenea calibru să atribuie contracte din bugetul pe care îl gestionează, în continuare, celor din cauza cărora ar putea intra la pușcărie. Astfel că, pentru a ne dumiri cum stau lucrurile, am ascultat și gura tîrgului. Așa am aflat că, de regulă, lucrările obținute de Conferic SRL de la Consiliul Județean Buzău sînt împărțite, frățește, cu o altă firmă, Baum Construct SRL. Aceasta este o societate extrem de profitabilă, patronată de ginerele lui Victor Mocanu, un anume Daniel Drăgan, și de o duduie, Cristina Dragomir, cumnata omului de casă al președintelui CJ.

Și atunci în mintea noastră s-a făcut lumină. Practic, baronul buzoian își sacrifică libertatea și riscă închisoarea de dragul copiilor, ca să le asigure un trai mai bun.

► Ministerul Culturii, respectiv Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii (CCCDC), vrea să afle cum se mai distrează românul de rînd și cam ce știe el despre cultura culinară. Iar pentru aceasta, instituția respectivă va cheltui 141.000 de lei, cu tot cu TVA, pentru un sondaj de opinie, intitulat “Barometru de consum cultural România 2012”. Este vorba, ați înțeles, de un contract pe bani publici pentru care a fost selectată, deja, firma TNS CSOP.

Un demers prea scump și, am zice, aproape inutil. CCCDC ar fi ieșit mult mai ieftin dacă celor de acolo le-ar fi trecut prin cap să iasă la colț de stradă și să urmărească tabloidele și audiențele TV. Ar fi constatat că românul de rînd s-a distrat de minune urmărind, la televizor, transmisiunile în direct de la înmormîntarea mamei surorilor Gabor și de la a mamei Danielei Györfi. În ceea ce privește cultura culinară, aceasta se rezumă la mici cu muștar și la șaorma cu de toate.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint