Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vilele secrete ale SRI și falsul grosolan prin care statul le-a trecut în administrarea serviciului

Zoom Vilele secrete ale SRI și falsul grosolan prin care statul le-a trecut în administrarea serviciului

Antiteroristul român are obligația legală de a se reface

fizic și psihic în urma devastatorului travaliu pe care îl depune din cele mai vechi timpuri, acela de a prinde teroriști, în indiferent din ce poziție ar acționa aceștia. În acest scop, deși nu are inițiativă legislativă, SRI întocmește o notă de fundamentare pe care o adresează Guvernului României, în care propune Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, numită mai la vale RA-APPS, următorul schimb: io, SRI, îți dau în administrare proprietăți cu care m-a cadorisit tocmai cu o lună în urmă Guvernul, respectiv complexul “Rojişte”, din localitatea cu același nume din județul Dolj, cu bunurile, anexele și terenul aferent, în suprafață de 123.150 mp; complexul “Banatul”, cu bunurile, anexele și terenul aferent, în suprafață de 49.588 mp, din municipiul Timișoara, județul Timiș; complexul “Cindrelul” din Păltiniș, județul Sibiu.

 

Tu, RA-APPS, îmi dai la schimb mie, SRI,

pentru nevoile mele antiteroriste personale, următoarele vile la mare și la munte: complexul “Crişana” din stațiunea Olimp, jud. Constanța, în suprafață de 6.328 mp; imobilul nr. 9 din stațiunea Băile Felix, jud. Bihor, în suprafață de 2.418 mp; imobilul nr. 3 “Marina”, din stațiunea Stâna de Vale, jud. Bihor, în suprafață de 2.000 mp; imobilul nr. 1 din stațiunea Sângeorz Băi, jud. Bistrița-Năsăud, de 291 mp, și imobilul nr. 2, din aceeași localitate, de 322 mp; imobilele nr. 5, 6 și 8 din Snagov, jud. Ilfov, în suprafață totală de 45.888 mp; complexul “Vâlcea” din stațiunea Călimănești, jud. Vâlcea, în suprafață de 6.126 mp; imobilul “Cozia” din Călimănești, jud. Vâlcea, în suprafață de 2.045 mp; imobilul “Crinul” din stațiunea Moneasa, jud. Arad, în suprafață de 3.360 mp; imobilul din Calea Lipovei nr. 36, Timișoara, jud. Timiș, în suprafață de 3.756 mp.

 

Parte din averile în care se lăfăie astăzi SRI,

primite la schimb cu RA-APPS, aparțin altor proprietari de drept decât statul român. Așa se face că anexa vilei “Cozia” din Călimănești a fost achiziționată legal în 1992, de cetățeana germană de origine română Magda Gobbel, prin intermediul fratelui acesteia. Gobbel are însă ghinion să cumpere tocmai fostul centru de interceptare al Securității din stațiunea Călimănești, unde erau ascultate până și telefoanele oamenilor muncii veniți la tratament balneoclimateric, respectiv vila “Cozia”. Drept urmare, deși cu acte în regulă și cu procesele câștigate prin sentință definitivă, Gobbel nu se poate bucura de bunul cumpărat, întrucât, între timp, SRI se mută în vilă și anexă, cu cățel și purcel, până în ziua de astăzi, pentru a nu lasă gol locul ocupat de fosta Securitate. În altă ordine de idei, proprietarul imobilului nr. 9 din stațiunea Băile Felix, jud. Bihor, este o mânăstire a unui ordin catolic. Aceasta dă în judecată statul, care și-a însușit în mod samavolnic proprietățile mănăstirii.

 

Apărătorul statului se spală pe mâini la proces,

justificându-se cu nota de fundamentare întocmită de SRI, de care vorbeam la începutul predosloviei noastre, atunci când a solicitat schimbul de bunuri cu RA-APPS. Nota a fost trimisă instanței de către secretarul general al Guvernului României, Ion Moraru, la cererea petentului, prin adresa nr. 20/2603 IM din 4 martie 2015, și este, așa cum scrie mare pe antetul din dreapta sus, NECLASIFICATĂ, dar are caracter militar și nu se transmite decât instituțiilor publice interesate. Nota privind schimbul de bunuri a fost  înregistrată la Secretariatul General al Guvernului pe 25 martie 1996, cu o zi înainte de aniversarea SRI, și nu este semnată de directorul instituției și nici parafată cu ștampila SRI. Semnătura aparține probabil unui adjunct, cu pielea bună de pus la saramură. Este, în schimb, avizată favorabil de secretarul general al Guvernului, de ministrul de Finanțe, de secretarul de stat șeful Departamentului pentru administrația publică locală și de către ministrul Justiției. În consecință, Guvernul aprobă nota prin HG nr. 253/10.04.1996, neavizată însă și de Ministerul Justiției.

 

Prima forțare a legii este că SRI nu are

inițiativă legislativă, dar ispitește Guvernul să-i emită o hotărâre prin care să ocupe proprietăți ce nu-i aparțin. Ambele instituții încalcă legea grosolan. A doua ilegalitate este că, atunci când proprietarii își revendică bunurile, Guvernul falsifică nota de fundamentare din 1996 a SRI, adăugând, la o dată ulterioară, fraza: “Urmând să se aplice art. 107, alin. 4, teza ultimă din Constituția României“. Fraza este redactată cu un alt tip de mașină de scris decât cea cu care a fost redactată nota. Articolul din Constituție se referă la Hotărârile de Guvern care au caracter militar și care se comunică numai instituțiilor interesate. Partea proastă pentru falsificatorii guvernamentali, care comit o serie de erori pentru a-și șterge urmele, este că nu-și pot șterge chiar toate urmele.

 

Așa se face că în lista bunurilor care se transmit,

fără plată, din administrarea RA-APPS în administrarea SRI găsim vilele nr. 5, nr. 6 și nr. 8 din Snagov, La un an după ce acestea trec în administrarea SRI, un grup de cercetători maghiari realizează aici două filme documentare despre revoluția maghiară din 1956. Nagy Imre, prim-ministru al Ungariei, a fost răpit și deportat de către sovietici la Snagov, între 23 noiembrie 1956 și 16 aprilie 1957, împreună cu soția sa. Liderul maghiar a fost încartiruit și interogat în vila nr. 3, supranumită “Imre”, pe care astăzi a pus mâna SRI și care, la vremea aceea, făcea parte din vilele de protocol ale Partidului Muncitoresc Român, precursorul PCR. Vila se găsește în comuna Izvorani, pe malul lacului Snagov, vizavi de baza nautică Dinamo.

 

Aprobările privind filmările efectuate între 1997-1998

au fost semnate de SRI. Cele două filme documentare realizate de cercetătorii maghiari evocă detenția și viața la Snagov a grupului Nagy Imre. Grupul mai era format din Loszoncsy Geza, încartiruit în vila nr. 2 Snagov, împreună cu soția și copilul lor, și din Donath Ferenc, împreună cu mama, soția însărcinată și cei doi fii ai lor, încartiruiți în vila nr. 8. Grupul Nagy a condus revoluția din Ungaria din anul 1956, împotriva ocupației sovietice. Filmele au fost prezentate pe canalul maghiar Duna TV. Dacă atunci vilele nu erau secrete, iată că astăzi, la 26 de ani de la sângeroasa revoluție anticomunistă, la 12 ani de când am intrat în NATO și la 9 ani de când suntem membru UE, Guvernul falsifică acte din domeniul dreptului comun, cărora le dă caracter militar, pentru a zădărnici accesul public la furăciunile SRI.

 

Și, colac peste pupăză, atunci când proprietarul furat de stat

cere secretarului general al Guvernului, Sorin Sergiu Chelmu, la data de 13 mai 2016, detalii despre publicarea în Monitorul Oficial a HG nr. 253/10.04.1996, privind aprobarea schimbului de administrare de proprietăți între SRI și RA-APPS, răspunsul acestuia este grăitor, pentru halul în care a ajuns România: “Cu referire la Hotărârea Guvernului nr. 253/1996 ce face obiectul interesului dumneavoastră, vă comunicăm că actul solicitat este CLASIFICAT, fiind exceptat de la liberul acces la informațiile de interes public”. Cu un an în urmă, actul era NECLASIFICAT, drept dovadă l-am descris și publicat in extenso. Azi, toată România este clasificată și căzută pradă în ghearele unui animal sinistru, mai perfid ca Securitatea și mai rapace ca nomenclatura PCR, sta-i-ar în gât vilele furate, în vecii vecilor, amin.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. #1

    Excelent articol !!!!! Super !!!!

  2. #2

    Va iubesc Catavencilor!

  3. #3

    Și dacă le dai una peste bot și-i bagi în mă-sa atentezi la siguranța națională!

  4. #4

    CE AVEM INTR-O TARA CA RO CONDUSA CICA DE UN „NEAMT” , O FI NORMAL; 1. Zeci de oameni sunt eliberați dintr-o sclavie tolerată de autorități și ignorată de comunitate timp de 8 ani. Situația nu e singulară deși nu tot timpul se văd lanțurile. 2. Sute de oameni protestează în închisori împotriva condițiilor inumane de detenție. Condiții pentru care România are de departe cele mai multe condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 3. În spitale mii de oameni mor cu zile, contractând infecții sau datorită erorilor medicale. Un film arată cum un pacient e infestat cu viermi, stil secolul 19. 4. Copii din centrele de plasament sunt sedați și supuși abuzurilor de tot felul. Bolnavii mintal infometați și abuzați. CE ZICI SASULE??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint