Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vin vremurile reci pentru șmecherii concesiunilor

Zoom Vin vremurile reci pentru șmecherii concesiunilor

Scriem de peste un an și jumătate despre mașinațiunile unui cetățean român de origine chelnerească, ajuns, prin forța împrejurărilor, revoluționar, întorcător întreprinzător de mititei prin oboarele patriei, senator, investitor strategic în Deltă și, prin autodeclarare, latifundiar. Asta, deși a fi latifundiar este un termen peiorativ, în lumina ultimilor 70 de ani, și, mai ales, presupune prorpietatea asupra terenurilor. Rezultatul acestui semimaraton jurnalistic, bazat pe documente, informații și calcule elementare? Patru procese, până acum, în care împricinatul cere câte 180.000 de lei daune, și nenumărate atacuri pe site-uri și televiziuni de nișă, în care sunt condamnat, deja, ca slugă a baronilor locali, mânat de interese opuse celor ale adevăraților chelneri din agricultură și membru al unui grup infracțional organizat care urmărește ca o anumită comunitate locală să obțină mai mulți bani de pe urma concesionării bunurilor pe care le deține de drept.

Joi, 18 octombrie, la ora la care oamenii cinstiți dorm, răufăcători cu legitimație de polițiști, anchetatori sau ce or mai fi ei, chipurile specializați în cercetarea infracțiunilor economico-financiare, au descins în templul cinstei din Pipera, întâmplător sediu al societății economice Agrodelta Sireasa. Și au mai descins, în același timp, în mare secret față de răufăcătorii similari locali, la punctul de lucru al templului cinstei, sediu al aceleiași Agrodelta Sireasa din Delta Dunării.

Răufăcătorii ăștia, unelte ale răului, care luptă cu oamenii onești și credincioși, care pot cheltui anual zeci de mii de euro la mănăstire, pentru a fi spălați de păcate, n-au cerut bani, aur sau pietre prețioase, ci acte, bilanțuri, facturi, chitanțe și multe alte astfel de dovezi ale trecerii ochiului dracului, banul, pe Pământ. Pentru că ăștia, polițiștii, anchetatorii sau ce or mai fi ei, poate chiar procurori, aveau niște informații transformate în suspiciuni rezonabile și, ulterior, în mandat de percheziție perfect legal. Tema? O posibilă spălare de bani efectuată de către ospătarul binelui, prin intermediul firmei care, în ultimii 15 ani, i-a băgat în buzunarele pline de seu de la micii de oaie cu vită milioane de euro.

Oricât am fi scris, cu dovezi, documente, informații și alte alea, despre domnul Traian Rece, credem că, totuși, s-a sărit calul. Cum să-l bănuiești pe un astfel de om de spălare de bani? Cum? Dacă vezi imagini filmate la ferma care, numai din subvenții, îi aducea lui Rece peste două milioane de euro anual, îți dai seama că el nu spală nimic. Nici măcar tacâmuri, împrejurimi, animale și apropiați. Păi, de ce s-ar chinui să spele bani, în condițiile astea? Nu mai bine îi dă cu parfum, ca să nu se mai simtă mirosul, și îi plasează mai departe?

Nu, e chiar aberant. Strigător la cer. Cum să acuzi de spălare de orice, fie și de bani, un om care, dacă ar fi budist și ar crede în reîncarnare, ar avea garantate mai multe vieți ca scons de succes?

Această acțiune abuzivă a poliției politico-baronești trebuie oprită din fașă. Mă alătur, așadar, celor de la B1 TV, Nașul TV, cetățeanupunctnet, subiectivdetulceapunctro, adevărulpunctro și alte organisme de presă respectabile și parfumate prin atingere, cerând încetarea abuzurilor. Domnul Rece nu trebuie să ajungă la răcoare! Ar fi, deja, un pleonasm tardiv.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    :)))))))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint