Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viruși sub acoperire

Zoom Viruși sub acoperire

Pentru că se pieptăna cînd țara începea să ardă, Guvernul Orban a fost prins de coronavirus cu bigudiurile pe cap, în furou și cu uscătorul de păr în mînă. Așa că nici pomeneală să aibă cu ce înfrunta criza, care de la Cotroceni se vedea ca un fel de răceală. Așa se face că, în loc să existe sute de mii și milioane de teste rapide pentru populație, au existat doar cîteva mii. Așa se face că, în loc să existe măști, mănuși, combinezoane, ochelari și dezinfectanți pentru toată populația, nu s-au găsit nici măcar pentru întreg personalul medical. Așa se face că, în loc să existe comenzi masive pentru achiziția de ventilatoare pulmonare, în acest moment România se bazează doar pe ceea ce avea deja.

În dezordinea care domnește în întreaga administrație, strălucește, ca un luceafăr, haosul de la achiziții guvernamentale. Nimeni la Ministerul Sănătății nu poate da o listă de pași pentru importul ventilatoarelor sau al testelor rapide. La ușa Guvernului au bătut multe companii românești gata să ajute cu bani și cu relații de import, însă oamenii din sistem au reușit să încurce aproape pe toată lumea. Unii au recomandat doar multinaționale din portofoliul personal, cu care lucrau de ani, în combinații profitabile. Alții s-au arătat mai derutați de hîrtii decît conștienți de pericol. Rezultatul a fost că firmele românești care și-au oferit ajutorul s-au trezit că n-au cui să-l dea.

Instituțiile statului român însărcinate cu prevenirea amenințărilor la siguranța națională au înțeles criza coronavirusului la timp, au transmis informațiile la timp, dar n-au putut face nimic mai mult, nici măcar pentru ele însele. Ca dovadă, nici spitalele alocate serviciilor secrete nu dispun de ventilatoare pulmonare și echipament corespunzător de protecție pentru personalul medical.

1 comentariu

  1. #1

    Fiul meu lucreaza la un spital militar. Totul e adevarat! Nu au nici macar masti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale