Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vlad și mafia, și semnalul de la telefon

Zoom Vlad și mafia, și semnalul de la telefon

Pe Vlad Voiculescu trebuie să-l salveze cineva de la viața politică.

Nicușor Dan nu-i răspunde la telefon lui Vlad Voiculescu. Iohannis nu-i răspunde la telefon. N-ar trebui să-ți pui niște întrebări despre tine când oamenii nu-ți răspund la telefon? Oare nu e ceva cu mine? – te poți întreba.

Nicușor Dan nu l-a făcut viceprimar, cum fusese înțelegerea, PNL i-a dat țeapă. Nicușor nu i-a răspuns nici când a fost cu scandalul de la „Foișor“.

Când ajungi să povestești cu propria gură cum Nicușor e mai șmecher ca tine, ai o imensă problemă cu înțelegerea raporturilor de putere și a spațiului public.

Iar când după asta apeși pedala cu „mafia“, e ca și cum o zici pe față că Iohannis e omul mafiei sau e prost, naiv, habarnist și nu înțelege cum stau lucrurile.

Vlad Voiculescu nu e om politic, iar dacă nu ești om politic e greu să deții o funcție politică, așa cum e cea de ministru. Vlad Voiculescu nu înțelege că, într-o democrație, reformele se fac cu explicații publice și cu susținere. Dacă nu îl faci pe președinte să te susțină, problema e mai degrabă la tine decât la el. Fie nu ai știut în ce te bagi, fie ai pierdut încrederea pe drum.

Aici e secundar adevărul. Nu îl poți sluji, nu îl poți dezvălui sau impune dacă ție nu-ți răspunde la telefon decât Barna, cel mai inutil om din clasa politică de azi.

Și-apoi, cât de ridicol e să vii cu poezia asta: eu sunt imaculat, sunt un salvator, urma să schimb totul, dar nu mi-a răspuns Sulea la telefon?
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Balada țăranilor fictivi

  22 iunie 2021

  Astăzi orașul vaccinează satul, o, Doamne, ce frumos poate să sune: cei goi să exerseze dezbrăcatul, cei morți să exerseze-o-ngropăciune ! I-ați vaccinat și-n nouă sute șapte, vîrîndu-le pe gît pămîntul […]

 • Armata morților se pune în mișcare

  22 iunie 2021

  Morții dispăruți în lunile pandemiei au început să reapară. Acum au acte în regulă, identitate și adresă. Au redevenit cetățeni ai României, cu drepturi și libertăți, și își trăiesc somnul […]

 • Campania de explicații merge ca unsă

  22 iunie 2021

  Armata română, care coordonează campania de vaccinare prin viitorul general Valeriu Gheorghiță, are explicații. Mai ales pentru faptul că de luni, deja, scade constant numărul persoanelor care se vaccinează zilnic. […]

 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]