Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Welcome back PD, adio PNL

Zoom Welcome back PD, adio PNL

Pînă pe 17 iunie, cînd are loc congresul PNL și cînd se va alege noua conducere a partidului, în toate filialele locale se dau luptele finale pentru unificarea și consolidarea partidului. Privind de la înălțimea interimatului său, inima Ralucăi Turcan tresaltă de fiecare dată cînd cîte-un vechi combatant, alături de care a ridicat-o în slăvi pe colega de partid Elena Udrea sau alături de care a boicotat demiterea lui Băsescu, pune mîna pe puterea locală. În definitiv, se știe că PNL-ul nu poate fi întărit decît prin eliminarea colaboraționiștilor care au făcut parte din USL. Cu excepția notabilă a cîtorva municipii unde vechiul PNL a reușit să dea primari din vremuri imemoriale, se conturează un Partid Național Liberal dominat de foști membri de frunte ai PDL, ba chiar există locuri unde lupta s-a dat sau urmează să se dea între tabere provenind din fostul partid al lui Traian Băsescu, dovedindu-se că în politica românească, dacă e să combini galben cu albastru, nu obții neapărat verde, ci mai degrabă portocaliu.

În mod normal, infuzia de lideri care, pînă în 2005, au făcut parte din Internaționala Socialistă n-ar trebui să-i deranjeze pe liberali, care, oricum, au fost mai de stînga, deseori, decît PSD-ul, și n-ar trebui să-l îngrijoreze nici pe Klaus Iohannis, care-și este arhisuficient ca bolovan legat de propriul picior pentru a mai avea nevoie și de PNL în același rol. Singura grijă a președintelui este acum nu cine îi va lua fața lui Ludovic Orban la alegerile din PNL, ci dacă rămășițele de dreapta ale partidului se vor sincroniza cu aripa Ghinea-Cioloș a USR, pentru a putea da pînă în 2019 un partid serios, consistent, care să aducă suficiente voturi pentru un nou mandat la Cotroceni. Poate pînă atunci scapă și Blaga de problemele penale și se poate implica măcar ca freelancer în campania prezidențială.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Daca se mai pregateste asa, o sa ia Mutache 5%. Maaare pacat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint