Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Yestarday’s blues

Zoom Yestarday’s blues

Nici o mirare, Click! scoate apă și din piatră seacă. Mai precis, sîmbătă, 11 ianuarie, peste 500 de caractere despre Mădălina Manole, la aproape patru ani de la moartea fetei cu părul de foc: “Copilul ei crește dacă acel om e tatăl lui… fetița mea mi-a spus că nu este bun să facă… Și-a făcut în vitro. Și toată viața o să stau cu îndoială pînă cînd el se va hotărî să facă ADN-ul”, se plînge mama artistei în tabloid.

Verdict: MĂDĂ NU E MOARTĂ, MĂDĂ SE TRANSFORMĂ!

Adevărul e că-n ziua de azi este extrem de greu să fii jurnalist de tabloid în condițiile în care mor mai mult babalîcii anoști din stirpea lui Mișu Fotino. Așa că exploatezi orice pomană a unui mort de succes cum a fost Mădălina Manole. Și-o bagi în seamă pe sărmana mă-sa, o femeie simplă, de la țară, care știe drumul pînă la canapeluța lui Măruță. Și care, săraca de ea, e suficient de naivă încît să creadă că fiică-sa a făcut un copil c-o eprubetă fără burtă.

 

Rămânem la Click!, tabloidul meu preferat, plin de vești bune. Deci miercuri, 8 ianuarie, pur și simplu m-a spart cu subiectul ăsta: “O celebră actriță din filmul Declarație de dragoste a jucat într-o piesă de teatru rolul unei pictorițe lesbiene posesive”.

Verdict: EXTEMPORAL LA DIRIGENȚIE

Astfel aflu că, în 1997, obraznica aia de Teodora Mareș, actrița principală din filmul lui Nicolae Corjos, a interpretat-o pe Jitsuko, pictorița lesbiană din Iubiri interzise a lui Yukio Mishima. Din același material reiese că piesa s-a jucat ani la rînd, cu succes, la Teatrul Național. Trebuie să aflăm neapărat ce fumează băieții ăștia de la Click! E clar că e o iarbă stricată, deci trebuie să știm exact de ce să ne ferim.

 

O ardem ca cinefilii în continuare. Pe 12 și 13 ianuarie, Click!, cancan.ro și Libertatea tratează un mega-subiect important pentru industria cinematografică. Nu, stați liniștiți, în nici un caz nu era vorba de Globurile de Aur, ci despre ce mai face Lulu Mihăescu, interpreta celebrului personaj șaptezecist Veronica.

Verdict: EU SÎNT MOTANUL DĂNILĂ

Mă rog, dacă ați ratat subiectul, e bine să știți că Lulu e bine-mersi în Canada, unde predă lecții de pian. Ceea ce este cu adevărat interesant în această situație nu e faptul că cele trei tabloide importante au scris fix același lucru despre subiect (care este clar o campanie de presă a săracului), ci ce se ascunde în spatele acestei promovări dubioase. Sau, cine știe, m-a apucat paranoia de cînd am aflat că Teodora Mareș a jucat în 1997 într-o piesă cu lesbiene, cînd de fapt ăștia de-abia acum au văzut reluarea aia de la Surprize, surprize! în care Lulu Mihăescu îi poveștește Andreei Marin despre cum a emigrat ea în Canada.

 

Un wall de pe Facebook (10 ianuarie): “Începînd de astăzi, m-am gîndit să împărtășesc cu voi filmele care-mi plac și de la care am ceva de învățat.Văd cîte un film aproape zilnic, din pricina meseriei/pasiunii mele și de multe ori îmi doresc ca cineva, pasionat de filme, să-mi facă și mie o recomandare pentru un film care l-a impresionat, l-a marcat, l-a făcut să plîngă sau să rîdă… Paradoxal, filmele cu adevărat bune apar parcă mai rar, în ultima perioadă, în genul: The Gladiator, Avatar, Titanic, The Notebook, Inglorious Basterds, The Curious Case of Benjamin Button, Annie Hall etc…”

Verdict: TOT CE AI VRUT SĂ ȘTII DESPRE WOODY ALLEN, DAR ȚI-A FOST FRICĂ SĂ ÎNTREBI

Rîndurile de mai sus îi aparțin regizoarei Cristina Jacob (În film la Nașu, 2012), iubita cît se poate de oficială a lui Adrian Sârbu. Atît am avut de spus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]

 • Încă puțină cenzură, că nu dați de la voi

  30 iunie 2020

  De ani de zile, Facebook, cel puțin, acționează arbitrar și nejustificat într-un demers constant de amuțire a vocilor care nu respectă comoditatea politică. Dar nu este de ajuns, se pare, […]

 • Plai cu boi

  23 iunie 2020

  Cînd dăm și noi orbește în gropi, apelăm la postumele buruienoase ale tutorelui nostru suprem, Mihai Eminescu, la micile bijuterii fără perdea, comise cu autoironie prin hîrtoapele existenței sale năprasnice: […]

 • Păcănele mii și stele făclii

  23 iunie 2020

  E mare urgență să fie ajutate două ramuri economice, zice Guvernul: HoReCa și păcănelele. HoReCa apare în pozele cu premierul și cu președintele. Are cînd chipul măsliniu al libanezului Murad, […]