Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Zbor deasupra unui cuib de năuci

Zoom Zbor deasupra unui cuib de năuci

Jurnalul lui Dimitri Rogozin (vicepremier rus)

28 iulie 2017, ora 9 a.m.

Dragă jurnalule, insolenții de români mi-au interzis tranzitul aerian deasupra țării lor de căcat. Aș vrea să le transmit pe această cale că Brâncuși a fost un hipster trist, dacii erau niște onaniști care creșteau albine, Electric Castle e o cocină jegoasă, Vlad Țepeș era homosexual și, cînd ajung acasă, mă șterg la cur cu tezaurul lor. Nici nu voiam să trec pe la ei prin țară.

28 iulie 2017, ora 11 a.m.

Părerea mea despre România rămîne neschimbată. Totuși, ar putea să se schimbe foarte repede dacă România ne dă voie să le tranzităm spațiul aerian. Trebuie luat în calcul că la bord se desfășoară o criză umanitară: s-a mîncat pepene cu bere, singura budă e înfundată și mai e mult pînă la Moscova.

28 iulie 2017, ora 2 p.m.

Dragi români, țara voastră e minunată. Sînteți cei mai frumoși oameni de pe Pămînt. Promit să vă înapoiez personal toate ceasurile și paltoanele. Vă rugăm să ne lăsați să aterizăm undeva pentru că problema umanitară amenință să explodeze peste tot prin avion. Fac apel la voi în calitate de frați ortodocși. Lăsați-ne să aterizăm!

28 iulie 2017, ora 2,30 p.m.

Oameni buni, vă dăm Crimeea, vă dăm Basarabia, vă dăm ce vreți voi. Vreți moldoveni? Vă dăm moldoveni înapoi! Vreți MiG-uri? Vă dăm MiG-uri! Orice, numai lăsați-ne să aterizăm la voi!

28 iulie 2017, ora 2,32 p.m.

Prea tîrziu.

 

Jurnalul lui Lucian Mîndruță (rusofob român)

28 iulie, ora 9,30 a.m.

Rogozin vrea să tranziteze spațiul românesc, deși n-are voie. Cum îndrăznește? Iar pune rusul cizma pe grumazul nostru? Nu vă lăsați, frați români!

28 iulie, ora 9,45 a.m.

Mi-am luat bicicleta, arma automată de la unitate și un set de aripi ridicole de la Muzeul Aviației. Sunt gata să mă ridic de la sol ca să atac avionul lui Rogozin. Păi, ce crede el, că dă buzna în spațiul nostru aerian ca într-un sat fără câini?

28 iulie, ora 10,40 a.m.

Avionul meu improvizat nu decolează. Un mecanic mi-a zis că nu generează destul de multă putere. Asta înseamnă că nu pedalez destul de tare. Asta e, nu mai sunt nici eu tânăr. Acum douăzeci de ani, mă ridicam de la sol cu tot cu maestrul Silviu Brucan în spinare.

28 iulie, ora 12,30 a.m.

Victorie, am reușit să decolez! A trebuit, ce-i drept, să-mi cumpăr bilet la o cursă de linie, cu destinația Roma. Gata, am scăpat de ruși. Cu oricâte avioane ar veni ei, n-au nici o șansă să mă găsească acolo unde am plecat să fac yachting, pe coasta Adriaticii.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]