Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Zece indicii că ai luat șpagă

Zoom Zece indicii că ai luat șpagă

1) Ai găsit la tine în birou o sacoșă cu bani.

2) Un coleg vede sacoșa, dar nu zice nimic cu voce tare, ci doar te întreabă din priviri ce-i cu ea. Îi răspunzi, tot din priviri, că e pentru contractul ăla semnat pe 13 octombrie cu firma cumnatului tău, Sandu, și care prevede echiparea cu aparatură nouă a secției de chirurgie cardiovasculară. “Bănuiam eu”, se citește pe chipul colegului.

3) Pleci de la spital într-o dubă, legat la mâini. Te gândești cu regret la sacoșa aia. Era chiar mișto. Pe negru, cum îți place ție.

4) La vreo două posturi de televiziune se spune că s-a comis un abuz în privința ta. Abia asta te pune pe gânduri și te face să te întrebi dacă nu cumva chiar ești vinovat.

5) Un procuror te roagă să scrii frumos pe o foaie tot ce-a citit colegul în privirea ta, la punctul 2.

6) Cineva din studioul Antenei 3 susține că tot acest flagrant e doar încercarea jalnică a unor procurori de a te împiedica să pleci acasă cu banii primiți ca șpagă.

7) Îl întrebi pe procurorul de caz dacă poți, măcar, să păstrezi sacoșa. Nu poți.

8) Atunci când ești dus în cătușe la sediul DNA, un reporter aleargă după tine și te întreabă de ce ai luat șpagă. Nu ți-e clar care e răspunsul corect la întrebarea asta. Să-i zici că n-ai luat? Nu poți, pentru că omul te-a întrebat altceva. Te-a întrebat “de ce”, nu “dacă”.

9) Îi spui procurorului că inițial ai refuzat șpaga, însă denunțătorul a insistat, așa că ai luat-o ca să nu creezi un moment penibil. Și uite unde ai ajuns!

10) Trei ani de-acum încolo nu-ți mai pui problema concediilor. Mai precis, trei ani și șase luni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale