Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Absurdul n-aude, dar le potrivește

Zoom Absurdul n-aude, dar le potrivește

Adevărata dramă în cazul Ghinea-anticomunism nu era propunerea legislativă în sine, ci faptul că a trebuit explicat ceea ce este greșit fundamental, european, civilizațional, acolo.

E drama acestor ani: nu faptul că există tâmpiți, mincinoși, ipocriți este scandalos, ci corul tot mai mare al celor care sunt dispuși să treacă cu vederea tâmpenia, minciuna, ipocrizia, doar pentru că pot pune întrebarea fatală: Dar ce, Dragnea e mai bun?

Orice discuție publică este delimitată, împrejmuită de întrebarea: Da, mă, dar Dragnea e mai bun?

Gardul raționării publice, gardul care ne împrejmuiește înțelegerea a orice ține de viața în comun este format azi din astfel de întrebări: Aha, ce, vrei să iasă iar PSD-ul?

Moralitatea este pogorâtă din înverșunarea luptei pe care o duci cu Liviu Dragnea.

Mântuirea, ștergerea păcatelor vin din modul în care te raportezi acum la Liviu Dragnea.

Logica însăși nu-și mai are izvorul în axiome, ci se întemeiază pe încrâncenarea conflictului cu PSD și cu Liviu Dragnea.

Riscurile unei astfel de societăți? Le știm: se încheie războiul, dar observi că nu mai ai nimic. Doar jigodiile care se vor mai putea privi unele pe altele fără rușine.

Aceleași jigodii care luptau cot la cot cu Băsescu împotriva ”Ciumei roșii”.

Cazul Augustin Lazăr nu face decât să arate că suntem din ce în ce mai departe de ceea ce cu niște ani în urmă numeam logică, normalitate, un relativ bun-simț comun. Urgența, disperarea lui ”Dragnea la pușcărie, Dragnea în neant, Dragnea nicăieri” este cea care a ajuns să-i mutileze pe oponenții lui Dragnea, iar nu pe Dragnea însuși. Prea puțin din discursul PNL și USR+PLUS vine să le vorbească oamenilor care nu au buletin de bule pe Facebook, ci doar trăiesc în România acestor ani, oameni care merg sau nu la vot, care votează sau nu cu PSD.

Asemeni Antenei 3, PNL și USR+PLUS ajung să vorbească propriei galerii, celor ”convertiți”, ridicând doar tonul și nivelul isteriei, într-un discurs al fanatizării.

Faptul că te opui lui Dragnea nu te face mai bun, mai democrat, mai liberal. După cum faptul că Augustin Lazăr se luptă cu Tudorel Toader nu-l face anticomunist și nici nu-i schimbă trecutul.

Dar trebuie să mă opresc aici, pentru că ne întoarcem în punctul absurd al disputelor de azi, în care trebuie să explici de ce A = A.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Sincer, îmi e cam scârbă de tot ce înseamnă politică și justiție în România. Și de o parte și de alta sunt atâția oameni mânjiți cu căcat încât chiar nu mai contează cine câștigă. O să fie tot la fel ca acum. Cât despre anumite persoane care activează acum în justiție și care țipă în gura mare că sunt nevinovate, eu zic că ar trebui să aștepte rezultatele anchetelor ca orice muritor de rând. În cazul lor, mai ales că li s-a făcut atâta publicitate, nu vor exista erori judiciare.

 2. #2

  Bun,bun. Altfel când totuși vezi istericalele și înjurăturile unora la astfel de articole realizezi că suntem departe de civilizația și înțelegerea educației politice din țările vestice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100