Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Absurdul n-aude, dar le potrivește

Zoom Absurdul n-aude, dar le potrivește

Adevărata dramă în cazul Ghinea-anticomunism nu era propunerea legislativă în sine, ci faptul că a trebuit explicat ceea ce este greșit fundamental, european, civilizațional, acolo.

E drama acestor ani: nu faptul că există tâmpiți, mincinoși, ipocriți este scandalos, ci corul tot mai mare al celor care sunt dispuși să treacă cu vederea tâmpenia, minciuna, ipocrizia, doar pentru că pot pune întrebarea fatală: Dar ce, Dragnea e mai bun?

Orice discuție publică este delimitată, împrejmuită de întrebarea: Da, mă, dar Dragnea e mai bun?

Gardul raționării publice, gardul care ne împrejmuiește înțelegerea a orice ține de viața în comun este format azi din astfel de întrebări: Aha, ce, vrei să iasă iar PSD-ul?

Moralitatea este pogorâtă din înverșunarea luptei pe care o duci cu Liviu Dragnea.

Mântuirea, ștergerea păcatelor vin din modul în care te raportezi acum la Liviu Dragnea.

Logica însăși nu-și mai are izvorul în axiome, ci se întemeiază pe încrâncenarea conflictului cu PSD și cu Liviu Dragnea.

Riscurile unei astfel de societăți? Le știm: se încheie războiul, dar observi că nu mai ai nimic. Doar jigodiile care se vor mai putea privi unele pe altele fără rușine.

Aceleași jigodii care luptau cot la cot cu Băsescu împotriva ”Ciumei roșii”.

Cazul Augustin Lazăr nu face decât să arate că suntem din ce în ce mai departe de ceea ce cu niște ani în urmă numeam logică, normalitate, un relativ bun-simț comun. Urgența, disperarea lui ”Dragnea la pușcărie, Dragnea în neant, Dragnea nicăieri” este cea care a ajuns să-i mutileze pe oponenții lui Dragnea, iar nu pe Dragnea însuși. Prea puțin din discursul PNL și USR+PLUS vine să le vorbească oamenilor care nu au buletin de bule pe Facebook, ci doar trăiesc în România acestor ani, oameni care merg sau nu la vot, care votează sau nu cu PSD.

Asemeni Antenei 3, PNL și USR+PLUS ajung să vorbească propriei galerii, celor ”convertiți”, ridicând doar tonul și nivelul isteriei, într-un discurs al fanatizării.

Faptul că te opui lui Dragnea nu te face mai bun, mai democrat, mai liberal. După cum faptul că Augustin Lazăr se luptă cu Tudorel Toader nu-l face anticomunist și nici nu-i schimbă trecutul.

Dar trebuie să mă opresc aici, pentru că ne întoarcem în punctul absurd al disputelor de azi, în care trebuie să explici de ce A = A.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Sincer, îmi e cam scârbă de tot ce înseamnă politică și justiție în România. Și de o parte și de alta sunt atâția oameni mânjiți cu căcat încât chiar nu mai contează cine câștigă. O să fie tot la fel ca acum. Cât despre anumite persoane care activează acum în justiție și care țipă în gura mare că sunt nevinovate, eu zic că ar trebui să aștepte rezultatele anchetelor ca orice muritor de rând. În cazul lor, mai ales că li s-a făcut atâta publicitate, nu vor exista erori judiciare.

 2. #2

  Bun,bun. Altfel când totuși vezi istericalele și înjurăturile unora la astfel de articole realizezi că suntem departe de civilizația și înțelegerea educației politice din țările vestice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

Ultimele articole