Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Accident cumplit: Crin Antonescu și-a pierdut o jumătate din antebrațul stâng!

Zoom Accident cumplit: Crin Antonescu și-a pierdut o jumătate din antebrațul stâng!

Pe 21 decembrie 2012, membrii cabinetului Ponta 2

au depus jurământul de învestire. Cu dreapta pe Biblie, Relu Fenechiu a jurat fără să clipească: “Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, (…) așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Se împlineau 23 de ani de la revoluția din decembrie 1989. În urmă cu zece ani, cu aceeași mână cu care pe 21 decembrie 2012 jura pe Biblie să-și dăruiască toată puterea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, Fenechiu fura țara cu peste 1,5 milioane de euro.

Când a început să-și jefuiască poporul,

Relu Fenechiu încă nu împlinise 38 de ani. Este vârsta omului politic de la care electoratul român așteaptă răzbunare pentru umilințele suferite în perioada comunistă din partea unor fosile expirate, uitate cu deceniile în posturile de conducere. Fenechiu era fercheș, vicepreședintele PNL Iași, veșnic cu zâmbetul pe buze, consilier județean, afabil și om de afaceri. Ca biznisman, s-a înconjurat de doi liberali de succes, Tudor Chiuariu, care i-a asigurat consultanță, și Cristian Adomniței, care a mimat că-i face concurență.

Ca vicepreședinte de partid și consilier

județean, avea atât de mult timp liber la dispoziție, încât nu-i rămânea decât să și-l umple făcând afaceri pe firma sa Fene Grup. Partenerul său din acea perioadă este Dragoș Stănescu, bulibașa ursarilor din comuna Grajduri, Iași. Bulibășenia sa strânge fier vechi și are curtea plină de ruginituri. Fenechiu, care obișnuiește să bea vin la metru cu bulibașa, își alege din colecția vară-iarnă de fierătanii a acestuia un transformator de pe vremea lui Pazvante. “Mai poți să aduci din astea?”, îl întreabă pe bulibașă vicepreședintele PNL Iași. “Cum să nu?”, zice Dragoș Stănescu.

Bulibașa nu are firmă care să justifice

achizițiile. Anchetatorii afacerii Transformatorul eșuează în încercarea de a afla dacă utilajele sunt furate sau nu, din parcurile industriale dezafectate. 90% nu funcționează și nici nu pot fi reparate. Asta nu este însă un impediment pentru speranța liberală Fenechiu. Nici pentru cealaltă speranță, Tudor Chiuariu, de 28 de ani, care găsește un cumpărător dispus să scoată bani grei din buzunar, în persoana statului, reprezentat de firma Electrica Iași. Nici pentru cealaltă tânără speranță liberală, Cristian Adomniței, de 29 de ani, care a mimat că vrea să cumpere el transformatoarele, ca să determine statul să pluseze.

Toate aceste calamități se petreceau

în perioada în care opoziția parlamentară reprezentată de PNL și PD se pregătea pentru cea mai însemnată cruciadă de la revoluție încoace, lupta împotriva Guvernului Năstase și angajarea în alegerile generale din 2004. PNL Iași i-a desemnat drept candidați pentru Camera Deputaților pe cei trei protagoniști ai afacerii Transformatorul. Reușiseră să țepuiască statul cu aproape 7 milioane de lei, prin firma Fene Grup a lui Fenechiu, așa că victoria împotriva poporului român trebuia sărbătorită prin câte un mandat de deputat de fiecare.

O vreme, Fenechiu a stat cuminte în banca

lui, trăgând sfori pentru a-i băga în Guvernul Tăriceanu pe Chiuariu și pe Adomniței. Va izbuti, însă cele două junghiuri, primul la Justiție și celălalt la Educație, vor fi ușuite în urma unor mari scandaluri, după nici un an de domnie. Pentru toate izbânzile de care a avut parte fără aproape nici un efort, Fenechiu se va pune bine cu Dumnezeu și-i va închina o biserică, printr-o HG semnată de Tăriceanu. Biserica va fi amplasată strategic în cartierul de vile I.C. Brătianu din Iași, construit tot de firmele lui Fenechiu, iar pentru înălțarea ei, cabinetul Tăriceanu va aloca de la bugetul de stat echivalentul sumei de 400.000 de euro, sub semnătura premierului titular, a ministrului Finanțelor și a celui al Administrației și Internelor.

DNA nu s-a împiedicat de biserica

închinată de un sperjur, cu bani de la buget, și-l va aduce pe Fenechiu în punctul de unde și-a început cariera infracțională. Partea proastă a acestei întâmplări este că selecționerul lui Fenechiu, Crin Antonescu, a fost avertizat să nu-l propună la guvernare, dat fiind faptul că DNA urma să înceapă urmărirea sa penală. Nici măcar sentința de condamnare la 5 ani de închisoare nu l-a determinat pe Antonescu să se lepede de Fenechiu, finanțatorul dn umbră al PNL din ultimii ani, după retragerea strategică a lui Patriciu.

“Sunteți condamnați să aveți succes”,

le-a urat Băsescu miniștrilor cabinetului Ponta 2, pe 21 decembrie 2012, evitând să dea mâna cu trădătorul Oprea, cu apostatul Stroe și cu infractorul Fenechiu. Alți miniștri or fi având succes, mai puțin Fenechiu, care a fost doar condamnat și scos pe ușa din dos a cabinetului, în huiduielile vulgului. Despre succese nu prea a mai rămas loc de discuție.

3 comentarii

 1. #1

  Am crezut că și l-a pierdut acum, în timpul discuțiilor din SUA.

 2. #2

  Era si cazul…
  In plin scandal Fenechiu, toate articolele de fond aveau treaba cu Basescu…
  Incepusem sa cred ca la ‘catavencii” aveti doar umor, nu si impartialitate. Si as fi regretat asta…
  Asa mai merge.

 3. #3

  Vrei sa insinuezi ca a tinut o dizertatie cu stinga?
  Oricum, nu acolo a pierdut-o, pen’ ca americanii stiu engleza, ei raspund cu cuvinte (sau rachete)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint