Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Aceste instituții nenorocite

Zoom Aceste instituții nenorocite

E de neînchipuit că ANAF merge să facă un control la o instituție de presă în ziua în care apare o investigație despre șeful partidului aflat la putere. E atât de “pe față” încât ai îndoieli: băi, dar, totuși, nu pot fi atât de imbecili!

Ei bine, ba da! E halucinant. E la fel ca acum două săptămâni, când reporterii de la Recorder nu erau lăsați să intre la bilanțul făcut de Firea.

ANAF s-a comportat ca un bodyguard cu ceafă groasă și privire de animal bolnav. A trântit de perete ușa unei redacții de presă și s-a pus pe “cercetat”. Să cerceteze ce? “Din primele informații puse la dispoziție de conducerea DGAF rezultă ca inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF București.

Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații”, zice ANAF.

Ce vacă încălțată de instituție poți să fii când spui “în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații”? De parcă în fiecare zi sute de publicații fac anchete cu Liviu Dragnea sau cu cine mai vreți, mare șmecher la putere azi.

Discuțiile se duc mai mult în sensul “Dragnea, du-te la pușcărie”, discuții istericuțe ambalate în mult patos civilizațional. Cred că e mai puțin important dacă Daddy și-a asmuțit hamsterul asupra Rise Project, cât acest mecanism prin care o instituție a statului se duce “peste” cineva. Să te duci “peste” cineva a fost o instituție în România. Iată că mai este încă. Să te duci “peste” cineva, să trimiți “peste” ei e a doua natură a instituțiilor românești din ultimii 27 de ani.

Nu are rost să mai amintesc de duhoarea pe care a răspândit-o Blejnar.

Cutremurător la acest gen de instituții este încrederea în faptul că ține de voința lor dacă nenorocesc pe cineva sau nu. Amintiți-vă negocierile duse de curând între PSD și PNL ca să-l pună pe Nicolăescu la BNR, pe Sulfina la CNSAS, pe Boagiu la Curtea de Conturi și pe Atanasiu la ANRE. Iar ăștia sunt ăia de sus. Prin venele lor curg oamenii de partid și un desfrânat nepotism.

Daddy Dragnea e un pulifrici cu păr la bot pe lângă pădurea asta de instituții mișcătoare, sensibile la vibrațiile politicului și la conlucrarea cu Serviciile. ANAF trebuie ras de pe fața pământului și reînființat. În alt oraș, în alt județ, în altă lume. ANAF știe că e o instituție care poate mutila firme, cariere, vieți.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Îmi plac mașinile lor pe care scrie „ANTIFRAUDĂ“!
  Cine zice ăla este!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]