Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Aceste instituții nenorocite

Zoom Aceste instituții nenorocite

E de neînchipuit că ANAF merge să facă un control la o instituție de presă în ziua în care apare o investigație despre șeful partidului aflat la putere. E atât de “pe față” încât ai îndoieli: băi, dar, totuși, nu pot fi atât de imbecili!

Ei bine, ba da! E halucinant. E la fel ca acum două săptămâni, când reporterii de la Recorder nu erau lăsați să intre la bilanțul făcut de Firea.

ANAF s-a comportat ca un bodyguard cu ceafă groasă și privire de animal bolnav. A trântit de perete ușa unei redacții de presă și s-a pus pe “cercetat”. Să cerceteze ce? “Din primele informații puse la dispoziție de conducerea DGAF rezultă ca inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF București.

Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații”, zice ANAF.

Ce vacă încălțată de instituție poți să fii când spui “în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații”? De parcă în fiecare zi sute de publicații fac anchete cu Liviu Dragnea sau cu cine mai vreți, mare șmecher la putere azi.

Discuțiile se duc mai mult în sensul “Dragnea, du-te la pușcărie”, discuții istericuțe ambalate în mult patos civilizațional. Cred că e mai puțin important dacă Daddy și-a asmuțit hamsterul asupra Rise Project, cât acest mecanism prin care o instituție a statului se duce “peste” cineva. Să te duci “peste” cineva a fost o instituție în România. Iată că mai este încă. Să te duci “peste” cineva, să trimiți “peste” ei e a doua natură a instituțiilor românești din ultimii 27 de ani.

Nu are rost să mai amintesc de duhoarea pe care a răspândit-o Blejnar.

Cutremurător la acest gen de instituții este încrederea în faptul că ține de voința lor dacă nenorocesc pe cineva sau nu. Amintiți-vă negocierile duse de curând între PSD și PNL ca să-l pună pe Nicolăescu la BNR, pe Sulfina la CNSAS, pe Boagiu la Curtea de Conturi și pe Atanasiu la ANRE. Iar ăștia sunt ăia de sus. Prin venele lor curg oamenii de partid și un desfrânat nepotism.

Daddy Dragnea e un pulifrici cu păr la bot pe lângă pădurea asta de instituții mișcătoare, sensibile la vibrațiile politicului și la conlucrarea cu Serviciile. ANAF trebuie ras de pe fața pământului și reînființat. În alt oraș, în alt județ, în altă lume. ANAF știe că e o instituție care poate mutila firme, cariere, vieți.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Îmi plac mașinile lor pe care scrie „ANTIFRAUDĂ“!
  Cine zice ăla este!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]