Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Aceste instituții nenorocite

Zoom Aceste instituții nenorocite

E de neînchipuit că ANAF merge să facă un control la o instituție de presă în ziua în care apare o investigație despre șeful partidului aflat la putere. E atât de “pe față” încât ai îndoieli: băi, dar, totuși, nu pot fi atât de imbecili!

Ei bine, ba da! E halucinant. E la fel ca acum două săptămâni, când reporterii de la Recorder nu erau lăsați să intre la bilanțul făcut de Firea.

ANAF s-a comportat ca un bodyguard cu ceafă groasă și privire de animal bolnav. A trântit de perete ușa unei redacții de presă și s-a pus pe “cercetat”. Să cerceteze ce? “Din primele informații puse la dispoziție de conducerea DGAF rezultă ca inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF București.

Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații”, zice ANAF.

Ce vacă încălțată de instituție poți să fii când spui “în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații”? De parcă în fiecare zi sute de publicații fac anchete cu Liviu Dragnea sau cu cine mai vreți, mare șmecher la putere azi.

Discuțiile se duc mai mult în sensul “Dragnea, du-te la pușcărie”, discuții istericuțe ambalate în mult patos civilizațional. Cred că e mai puțin important dacă Daddy și-a asmuțit hamsterul asupra Rise Project, cât acest mecanism prin care o instituție a statului se duce “peste” cineva. Să te duci “peste” cineva a fost o instituție în România. Iată că mai este încă. Să te duci “peste” cineva, să trimiți “peste” ei e a doua natură a instituțiilor românești din ultimii 27 de ani.

Nu are rost să mai amintesc de duhoarea pe care a răspândit-o Blejnar.

Cutremurător la acest gen de instituții este încrederea în faptul că ține de voința lor dacă nenorocesc pe cineva sau nu. Amintiți-vă negocierile duse de curând între PSD și PNL ca să-l pună pe Nicolăescu la BNR, pe Sulfina la CNSAS, pe Boagiu la Curtea de Conturi și pe Atanasiu la ANRE. Iar ăștia sunt ăia de sus. Prin venele lor curg oamenii de partid și un desfrânat nepotism.

Daddy Dragnea e un pulifrici cu păr la bot pe lângă pădurea asta de instituții mișcătoare, sensibile la vibrațiile politicului și la conlucrarea cu Serviciile. ANAF trebuie ras de pe fața pământului și reînființat. În alt oraș, în alt județ, în altă lume. ANAF știe că e o instituție care poate mutila firme, cariere, vieți.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Îmi plac mașinile lor pe care scrie „ANTIFRAUDĂ“!
  Cine zice ăla este!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]

Cele mai citite