Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Aceste instituții nenorocite

Zoom Aceste instituții nenorocite

E de neînchipuit că ANAF merge să facă un control la o instituție de presă în ziua în care apare o investigație despre șeful partidului aflat la putere. E atât de “pe față” încât ai îndoieli: băi, dar, totuși, nu pot fi atât de imbecili!

Ei bine, ba da! E halucinant. E la fel ca acum două săptămâni, când reporterii de la Recorder nu erau lăsați să intre la bilanțul făcut de Firea.

ANAF s-a comportat ca un bodyguard cu ceafă groasă și privire de animal bolnav. A trântit de perete ușa unei redacții de presă și s-a pus pe “cercetat”. Să cerceteze ce? “Din primele informații puse la dispoziție de conducerea DGAF rezultă ca inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF București.

Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații”, zice ANAF.

Ce vacă încălțată de instituție poți să fii când spui “în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații”? De parcă în fiecare zi sute de publicații fac anchete cu Liviu Dragnea sau cu cine mai vreți, mare șmecher la putere azi.

Discuțiile se duc mai mult în sensul “Dragnea, du-te la pușcărie”, discuții istericuțe ambalate în mult patos civilizațional. Cred că e mai puțin important dacă Daddy și-a asmuțit hamsterul asupra Rise Project, cât acest mecanism prin care o instituție a statului se duce “peste” cineva. Să te duci “peste” cineva a fost o instituție în România. Iată că mai este încă. Să te duci “peste” cineva, să trimiți “peste” ei e a doua natură a instituțiilor românești din ultimii 27 de ani.

Nu are rost să mai amintesc de duhoarea pe care a răspândit-o Blejnar.

Cutremurător la acest gen de instituții este încrederea în faptul că ține de voința lor dacă nenorocesc pe cineva sau nu. Amintiți-vă negocierile duse de curând între PSD și PNL ca să-l pună pe Nicolăescu la BNR, pe Sulfina la CNSAS, pe Boagiu la Curtea de Conturi și pe Atanasiu la ANRE. Iar ăștia sunt ăia de sus. Prin venele lor curg oamenii de partid și un desfrânat nepotism.

Daddy Dragnea e un pulifrici cu păr la bot pe lângă pădurea asta de instituții mișcătoare, sensibile la vibrațiile politicului și la conlucrarea cu Serviciile. ANAF trebuie ras de pe fața pământului și reînființat. În alt oraș, în alt județ, în altă lume. ANAF știe că e o instituție care poate mutila firme, cariere, vieți.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Îmi plac mașinile lor pe care scrie „ANTIFRAUDĂ“!
  Cine zice ăla este!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]