Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Act sexual consimțit cu România

Zoom Act sexual consimțit cu România

Păstrăm la distanță de ani-lumină violența împotriva femeilor din societatea noastră. Pur și simplu, suntem foarte talentați în a face ca unele probleme să nu existe ca probleme, să nu ne afecteze.

O fată de 17 ani a fost incendiată în Mehedinți de un viețaș eliberat condiționat, omul omorâse cinci oameni. Iar în Maramureș, o fată de 18 ani a fost ucisă de concubinul cu care avea doi copii și cu care trăia de la 13 ani. Ambele fete făcuseră reclamație la Poliție împotriva agresorilor. Prima pentru viol și agresiune, a doua pentru amenințare.

Nu e vorba de cazuri izolate, ci de cazuri care s-au născut aproape exclusiv din pasivitatea instituțiilor și din felul în care sunt tratate femeile în societate.

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât analizarea tuturor dosarelor din 2014 până azi în care s-au dat decizii de act sexual cu un minor, instanța încadrând fapta la act sexual consimțit de către minor. De ce? Pentru că sunt suspiciuni mai mult decât rezonabile că violurile au fost sancționate ca act sexual cu un minor, bărbați de 50 de ani scăpând cu pedepsecu suspendare după ce au făcut sex „consimțit“ cu fete de 11, 12 sau 13 ani.

La această ședință a CSM, Gabriela Scutea, procurorul general al României, a încercat și ea să-și stoarcă creierii și să arate ce iese. Și a ieșit asta: „Dar Consiliul (Superior al Magistraturii) în ansamblu poate să dispună, cum se spune aici, dacă am avea o infracțiune împotriva vieții sexuale și, într-un caz ipotetic, minora de 13 ani a plecat de acasă, de mai mult timp, și-a început viața intimă, poate chiar are… nu știu… e un caz foarte nefericit și dus la extrem, poate a avut experiențe sexuale soldate cu nașteri sau alte forme de procreare, în acel moment care este marja de apreciere a unei declarații, cum se propune aici, că a fost un raport sexual consimțit sau nu?“.

Așadar, doamna Scutea vorbește despre act sexual consimțit la 13 ani. Ba chiar doamna procuror general a venit de acasă cu toate lingurile de lemn pe care le-a găsit în bucătărie, ajungând la uimitoarea și sordida formulare „experiențe sexuale soldate cu nașteri sau alte forme de procreare“.

Vedem pe zi ce trece cum Poliția duhnește a misoginism, cum instanțele sunt alături de violatori și criminali și împotriva victimelor de sex feminin, cum ne simțim cu toții sufocați de corectitudinea politică, dar la fiecare colț dai de un președinte ca Băsescu vorbind despre „țigani“ și peste autorități care consideră că fetele, dacă au fost violate, înseamnă că au făcut ele ceva.

Când însuși procurorul general al României vrea să știe când se consideră un act sexual consimțit la 13 ani și când nu, atunci ar cam trebui să închidem taraba.

4 comentarii

 1. #1

  In Romania marea majoritate a judecatorilor sunt femei.Cel putin, asa par. Daca aceste femei ar constientiza ce inseamna un viol,n-ar mai da sentintele pe care le dau. O femeie batuta isi revine pana la urma, dar o femeie violata va avea toata viata un handicap.

  • #2

   E vorba de pisic /psihic: femeile-judecator e rele, man.

  • #3

   Ei, eu nici cu bătaia nu prea pricep. Adica cum, un soț îi stâlcește fața nevestei, îi mai fracturează o mână, o coastă, dar ea își revine și totul e ok?! Gândire de bărbat, că el după o cafteală își revine. Dar nu despre asta era vorba. Ci, la viol că și la bătaie, despre sentimentul de neputință fizică. Aveți fiice? Imaginați-vi-le bătute sau violate, apoi vorbim.

   • #4

    Ce folos sa ne imaginam daca madam judecator a spus in ambele cazuri ca „poate si fetele au partea lor de vina” ?? Si nu i-a dat nimeni o palma macar..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint