Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Acum ori nici o dată

Zoom Acum ori nici o dată

Ne-a luat obiectu’muncii. Vicleanul de COVID-19 ni l-a confiscat și nu vrea să-l dea înapoi. Cînd ne pregăteam și noi să-i compătimim iarăși pe amărîții de la Steaua&Dinamo (ce-au fost și ce-au ajuns…), zbang, veni vestea infectărilor. N-au mai jucat. La Cluj pare-se că, spre deosebire de China, virusul a suferit mutații: nu se transmite de la pangolin sau liliac la om, s-a transmis de la om la Păun. Îi dorim multă sănătate acestui băiat talentat! Marele meci mare FCSB-CFR a fost–conform unor proceduri discutabile–amînat. Iar cu Dinamo, fraților, e mai groasă. Pe vremuri, în lungii ani de agonie a Imperiului Otoman, se spunea că Turcia e Bolnavul Europei. Cam așa și-n Groapă: de niște ani, Dinamo e Bolnavul Ligii 1. Un mare imperiu decăzut, menținut în viață doar cu perfuzii. Erau temutul club al Internelor, au ajuns clubul internărilor. Comparația s-ar putea să-i placă, cine știe, pînă și pretențiosului erudit Nea Mister Cornel Dinu. Gînditorul din Tîrgoviște a găsit o formulă inspirată: toată situația de la Dinamo e influențată doar de poziția stadionului – între Circ și Spitalul de Urgență. Corect! În regim de urgențăl-au remobilizat antrenor pe rezervistul Gigi Mulțescu, supranumit SMURD. Și abia veni bătrînul, ce mai freamăt, ce mai zbucium, testele făcură zgomot, DSP strigă din bucium… Cu toată competența lui, doctorul Mulțescu a fost copleșit de numărul cazurilor depistate pozitiv – aproape o echipă întreagă. Răutăcioșii ar putea zice că, iată, în sfîrșit, la Dinamo mai apar și multe aspecte pozitive. Vestea bună e că băieții nu se simt foarte rău, vestea mai puțin bună e că Dinamo a dat de bucluc, de parcă nu i-ar fi fost atîtea de-ajuns: nu mai știe pe ce jucători s-ar mai putea baza, nu știe nici cînd ar mai putea să-și dea restanțele. Pur și simplu, au mai rămas puține date libere în calendarul competițional. Ziceau bătrînii: hai, că n-au intrat zilele-n sac! Ei bine, acum au cam intrat. Dacă se mai amînă niște meciuri, nu se mai termină la timp campionatul , nici în play-off, nici în play-out. Or, dacă nu se mai termină la timp campionatul ăsta, nu mai începe la timp campionatul viitor. Și nici nu ne putem înscrie echipele în Cupele europene, în termenul cerut de UEFA. Aici, pentru Cupe,e și mai complicat: că-s unele care au jucat mai multe sau mai puține meciuri decît ălelalte în play-off. Na de vezi belea! De aici, mingea se mută în terenul LPF&FRF.

Se vehiculează scenarii. Unul ar fi să se înghețe de tot campionatul (pe căldurile astea…). Adică nu mai retrogradează nimeni, promovează primele două-patru din Liga 2. Sună interesant. Oltenii noștri de la Craiova ar fi consacrați campioni, în sfîrșit, după atîția ani. Dinamo n-ar mai retrograda, că-s buni și cîinii pe lîngă casa omului. Ar mai promova și niște echipe de tradiție. Să nu cîrîiți la Turris Turnu Măgurele. Păi, unde a mers Ilfovul, merge și Teleormanul! În primul rînd, am reveni la un sistem decent în Liga 1, cam cum e și-n campionatele serioase. Am avea și noi faliții noștri: 16-18 cluburi, fără aiureala de play-off/play-out. Iacătă, stimați iubitori ai fotbalului, cum criza poate fi transformată într-o oportunitate! Ce va fi, mă rog, om vedea. Deocamdată vedem doar că s-au împuținat datele disponibile în calendar. Da’ nu ne facem griji: or găsi ei, oficialii, o soluție. La improvizație, tăticule, sîntem campioni europeni! Hai România! Întăriți-vă umanitatea! Hai omenia!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale