Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Alb și negru și Securitate

Zoom Alb și negru și Securitate

Tatăl lui Vlad Voiculescu a colaborat cu Securitatea și s-a spus: nu e Vlad vinovat pentur păcatele părinților. Bineînțeles că nu.

Întrebarea este însă alta: cum ar fi reacționat liderii PLUS, printre care Vlad Voiculescu și Dacian Cioloș, dacă s-ar fi “vorbit” în presă de legăturile cu Securitatea ale altor lideri din alt partid? Cunoaștem foarte bine teoria “pasului în spate” pe care o debitează toți atunci când planează “suspiciuni” sau când Justiția trebuie să-și spună cuvântul.

Veți spune: bine, dar nu e nici o legătură între toate acestea și cazul de față!

Care este, de fapt, întrebarea de dincolo de adevăruri care ar putea fi probate? Poate că aceasta: nu avem cadavrul, nu avem arma crimei, însă poate cineva să nege probele indirecte și numărul lor?

Repet, chiar nu are vreo implicare aici Vlad Voiculescu – discutăm fără a avea chipuri în față –, însă ce ne-ar fi spus într-un caz similar intransigența purității USR-PLUS? Aici e întrebarea, de fapt. Vlad Voiculescu și Dacian Cioloș sunt doborâți de idioata inchiziție pe care au produs-o în anii din urmă. Iar aici nu există circumstanțe atenuante. Au jucat într-atât scena purității, au tras linii atât de groase între bine și rău încât înțelegerea trebuie doar să se conformeze, nu are dreptul să se dumirească, să pună în balanță, să aibă ceva din nuanțele umanului.

Și-apoi, multă lume doar “aude” despre treburile politice, nu stau toți să-și dea doctoratul în partidele politice românești de azi. Iar cei care doar “aud” de una, de alta vor spune simplu: ia, uite, bă, și ăsta e securist!

Pentru că, din păcate, așa funcționează oamenii de când sunt pe pământ.

Așa că Vlad Voiculescu și Dacian Cioloș sunt victime în aceeași măsură în care, în anii din urmă, au fost acuzatori fără nuanțe.

Altfel, rămâne întrebarea acelorași oameni care doar “aud” despre politică: bă, dar cum dracu’ se face că toți au legătură cu securiștii?

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    90% dintre oamenii cu bani din Ro au tangenta, secanta, sau chiar bisectoare cu securitatea. Cine are bani are timp de politica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale