Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

ANI, Manolescu și banii

Zoom ANI, Manolescu și banii

Nu demult, la un post de televiziune, Nicolae Manolescu se lăuda că ne va aduce în sapă de lemn pe cei care contestăm legalitatea funcționării sale ca președinte al Uniunii Scriitorilor. În acest scop ne-a intentat peste optzeci de procese în civil, susținînd totodată că noi am fi procesomani. Toate aceste procese au costat,pînă anul trecut,Uniunea Scriitorilor peste 60.000 de euro, cheltuieli care țin în cea mai mare parte de plata serviciilor unei anumite avocate. Asta în timp ce USR Manolescu nu găsește bani pentru ajutorarea scriitorilor săraci. Ba mai rău, N.Manolescu a încercat să-i ia bucățica de pensie de scriitor unui confrate care crede că Manolescu ocupă ilegal funcția de președinte al USR. N-a izbutit, dar poetul în cauză, Valeriu Mircea Popa, a făcut un atac cerebral în urma hărțuielilor la care a fost supus de avocata lui N.Manolescu.

Mai nou, Agenția Națională de Integritate, care l-a acuzat pe Nicolae Manolescu că nu poate justifica venituri de peste 60.000 de euro, ca fost reprezentant al României la UNESCO,dar și din alte surse, a izbutit să-l pună pe N.Manolescu sub urmărirea Comisiei de verificare a averilor de pe lîngă Curtea de Apel București.Nu-i doresc lui N. Manolescu să o pățească în penal. Dar nu pot să uit că, acum cîțiva ani, comilitonii săi încercau să mă intimideze spunîndu-mi că aș putea deveni „penal” și mă sfătuiau să renunț la rezultatul alegerilor în care fusesem ales președinte, spunîndu-mi că m-aș fi putut face vinovat de „uzurpare de funcție”. Ce funcție uzurpam eu după niște alegeri cinstite și făcute după lege, cînd N. Manolescu nu exista și nu există nicăieri, legal,în calitate de președinte al Uniunii Scriitorilor?

Că mai sînt judecători care-l cred pe cuvînt pe N.Manolescu, prin avocata lui, în loc să-i ceară dovada că e cine se pretinde, în civil, asta ține de misterele Justiției românești. Aceeași Justiție care a dat cîștig de cauză unor edituri care i-au contestat lui N.M.calitatea de președinte al USR, dar și Uniunii Scriitorilor conduse de elcă funcționează legal. Acum, însă, N.Manolescu a devenit obiect de cercetare pentru Comisia de verificare a averilor de pe lîngă Curtea de Apel București. Or, dacă această comisie îl va lua temeinic la puricat pe pretinsul președinte al USR, va descoperi că N.Manolescu a obținut venituri necuvenite și în calitate de pretins președinte al Uniunii Scriitorilor, dar și ca președinte al Fundației „România literară” pe care N.Manolescu a lipit-o financiar de Uniunea Scriitorilor, pentru a căpăta bani publici de la Ministerul Culturii, deși Uniunea Scriitorilor patronată de N.M. nu există decît în procesele-verbale, nici acelea legal întocmite, ale grupului de scriitori care îl susțin pe falsul președinte al USR.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint