Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Anul justiției pentru toți

Zoom Anul justiției pentru toți

Pe lîngă cele două runde de alegeri, 2019 va fi anul hotărîtor pentru tranșarea bătăliilor din interiorul și din împrejurul sistemului de justiție din România. CSM și Inspecția Judiciară se vor uita năuce sau se vor implica direct în numiri și revocări de procurori-șefi sau maziliri de judecători, iar CCR, unde urmează a fi numiți noi judecători anul acesta, în locul celor cărora le expiră mandatele, va fi chemată să reinterpreteze și să rescrie, pe alocuri, Constituția.

Dacă aceeași CCR va lăsa neatinsă legea protocoalelor secrete dintre SRI și platouașul de instituții compromise, atunci nici măcar nu va mai fi nevoie de vreo ordonanță pentru amnistie și grațiere. Codul Penal va stîrni pasiuni la fel de aprinse ca și în 2018 sau 2017, dar Justiția va mai scoate oamenii în stradă doar pe 14 august. De fapt, nu-i va scoate în stradă, ci îi va duce direct pe Arena Națională, acolo unde grupul vocal-instrumental Metallica va interpreta cîteva piese de pe albumul …And Justice for All: “Harvester of Sorrow”, “The Frayed Ends of Sanity” și “One”. Cam atît va fi vorba anul acesta despre justiție pentru toți, nu doar pentru unii. În rest, va fi anul lui “Seek & Destroy” și al stăpînilor mînuitori de păpuși.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Concertul ar trebui intitulat : Kill ’em all!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
romania100