Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Arheologii au descoperit un vas din secolul 16 care i-a aparținut lui Radu Beligan

Zoom Arheologii au descoperit un vas din secolul 16 care i-a aparținut lui Radu Beligan

Doi arheologi români au descoperit, printre ruinele unui vechi târg din perioada medievală, piese dintr-un vas de ceramică despre care se crede că i-a aparținut maestrului Radu Beligan. Obiectul a fost confecționat în prima jumătate a secolului al XVI-lea și are pictate pe interior inițialele mareului actor, care l-a comandat de la un olar vestit din Țara Românească.

”Vasul de ceramică va merge, cel mai probabil, în colecția Radu Beligan a Muzeului de Istorie, alături de paloșul cu care marele actor de la Teatrul Național a luptat în bătălia de la Șelimbăr”, ne-a declarat arheologul Tiberiu Petrescu, unul dintre autorii descoperirii.

Amintim că din colecția Radu Beligan mai fac parte și câteva maniscrise eminesciene, pe care poetul nostru național i le-a dăruit personal maestrului, în semn de respect pentru vârsta lui onorabilă.

1 comentariu

  1. #1

    Ne amuzam noi nitel, da` ne place maestrul. 🙂
    Radu Beligan rulez!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint