Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Asistații fără dinți vor să pună președinți

Zoom Asistații fără dinți vor să pună președinți

Ura împotriva PSD s-a transformat în ura împotriva săracilor proști fără dinți.

De partea luminoasă a forței îi avem pe inteligenții cu dinți și locuri de muncă.

Săracii fără dinți sînt și răi. Li s-a explicat timp de zece ani și mai bine că nu trebuie să mai participe la construirea viitorului acestei țări. De ce? Simplu, pentru că nu știu să construiască un viitor luminos pentru țară. SÎnt niște constructori de viitor bețivi, leneși și nepregătiți. Riscăm, cu așa constructori, să se prăbușească viitorul pe noi. Clar, fură la materiale acești asistați, aceste milioane de găuri mici la buget, tot atîtea puncte negreu dizgrațioase pe tenul curat al viitorului.

N-au vrut să dispară odată cu privatizările întreprinderilor, cu dispariția agriculturii, ei bine, atunci măcar să nune deranjeze, că-i vindem și pe ei pe bucăți.

Domnul Baconschi însuși, un inteligent cu dinți, le-a zis-o foarte bine: e vorba de mahalaua ineptă.

Deci: moarte săracilor fără dinți. Hai, că poate nu-l credeți pe Baconschi (și pe bună dreptate, că te umflă rîsul cînd vezi intelectuali cu frunte de furnică și cur de bondar), dar a zis-o campania ziarului Gândul, a zis-o campania ProDemocrația: veniți la vot, inteligenților cu dinți, pentru că altfel, invazia săracilor fără dinți îl vor aduce la Cotroceni pe Ponta! Ei sînt cotropitorii viitorului nostru.

Dar să aprofundăm.

Unii inteligenți cu dinți nu reușesc să-i facă – prin toate campaniile și rugămințile lor – pe proștii și asistații fără dinți să nu iasă la vot! Dar nu reușesc să-i facă nici pe restul inteligenților cu dinți și locuri de muncă să nu stea acasă.

Titanică muncă și în zadar, iar asta poate să nască ură.

De-atîția ani, oamenii inteligenți cu dinți și spirit civic pe deasupra le explică altor oameni inteligenți și cu dinți că trebuie să iasă la vot. Și ei tot nu înțeleg. Oare ce spune asta? Că oamenii inteligenți și cu dinții albi par foarte mofturoși, comozi, fără simț civic, oameni care, evident, văd răul provocat de PSD și de săracii care îi votează, dar care nu fac “efortul” de-a ieși jumătate de oră să voteze, o dată la cîțiva ani. Pe bune, cît de deștepți sînt atunci inteligenții ăștia inteligenți cu dinți?

Rămîn totuși niște întrebări:

De ce, totuși, săracii fără dinți pot fi manipulați cu o sticlă de ulei și o pungă de făină, iar inteligenții cu dinți nu ies la vot cînd e în joc viitorul lor, ci trebuie să te rogi de ei și să le faci scamatorii cum le faci copiilor ca să pună gura pe legume?

Și-atunci, te întrebi, oare cît de inteligenți sînt inteligenții cu dinți?

Să presupunem, căci și asta s-a tot discutat, că la mijloc e o defecțiune a democrației: săracii fără dinți n-ar trebui să voteze, ci doar inteligenții cu vot. Credeți că săracii cu dinți dispar din țară după această victorie a celor cu dinți? Vom duce democrația mai departe și vom lua hotărîrea (noi, ăștia inteligenți cu dinți) să-i tăiem și de la ajutoarele de la stat cum deconectezi un muribund de la aparate?

Și-ar mai fi ceva: în 2004 și 2009 au cîștigat inteligenții cu dinți. Cred că întrebarea se formulează de la sine.

 

 

6 comentarii

 1. #1

  Exceptional!!!! 2.5k pe bune!!!

 2. #2

  Inteligentii cu loc de munca si fara dinti?…. Au drept de vot? Daca vrem conducatori inteligenti si cu toti dintii la ei ar cam trebui sa ne miscam fundurile si sa votam.

 3. #3

  Tizule, foarte bine punctat. In sfarsit vad si eu pe cineva din tagma “formatorilor de opinie” care are o opinie similara cu a mea din punctul asta de vedere. Vad, in sfarsit pe unul (tanar pe deasupra) care nu mai “pune botu’ “. Nu stiu insa ce sa ma fac cu amicii sau rudele mele care, de frica de a nu fi cumva considerati – doamne fereste! – “pulime”, continua, aproape inconstient, sa “puna botu’ “.

 4. #4

  Mihaita, ai lovit naprasnic ! Am ramas cu gura cascata ca la dantist.

 5. #5

  Nu suntem multumiti cu nimic!!!

 6. #6

  interesant. nu m’am gandit niciodata la analogia inteligent/cu dinti. o s-o folosesc de-acum incolo. felicitari pentru articol!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Șato falit

  21 ianuarie 2020

  Anul trecut, cam pe vremea asta, am intrat ca un domn într-o bancă, fluturîndu-mi hlamida gloriei, și am ieșit într-o jumătate de oră, ponosit ca un homles fără pensie și […]

 • Pe cale de dispariție

  21 ianuarie 2020

  Gîndacul croitor al stejarului a apărat Valea Oltului mai îndîrjit decît au făcut-o dacii lui Scorillo și ai lui Decebal. A oprit buldozerele, planul de fezabilitate și fondurile europene doar […]

 • Răul cel mai cinic

  21 ianuarie 2020

  A devenit extrem de plictisitoare, ba pe alocuri chiar enervantă, mantra asta cu alesul între răul cel mai mic și răul cel mai mare. Sunt din ce în ce mai […]

 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]