Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Avocatul Poporului a inventat noi locuri de detenție

Zoom Avocatul Poporului a inventat noi locuri de detenție

De mulți ani, funcția de Avocat al Poporului a ajuns la noi una de Avocat al Partidului care l-a numit sau a numit-o. În general, Avocatul Poporului se ocupă mai mult de șolticării aducătoare de beneficii politice partidului căruia trebuie să-i dovedească recunoștință. De la Victor Ciorbea, persoană cu voce răsunătoare, dar cu datorii mari pe la bănci, n-am avut pretenții. Nici de la predecesorii săi.

Dar de la Renate Weber, femeie de o inteligență sclipitoare și de o cultură neîndoielnică, nu m-aș fi așteptat să trimită la spitale anunțul că sînt„monitorizate  pentru prevenirea torturii în locurile de detenţie, pentru consolidarea protecţiei pacienţilor împotriva torturii şi a pedepselor şi tratamentelor inumane şi degradante“.Să fi semnat ea ca primarul „docomentul” asupra căruia își revendică maternitatea una dintre subordonatele sale? Ar pica rău și așa, conform principiului că rămîne ce semnezi, nu ce nu vezi.

Că, în regimurile totalitare, spitalele au fost folosite și ca locuri de tortură sau de rele tratamente ori chiar de detenție politică mascată, e una. Dar acum, cînd angajații spitalelor se îmbolnăvesc pe capete de COVID-19, să mai vină și Avocatul Poporului să le spună că stă cu ochii pe ei, ca să nu-și tortureze pacienții sau să le facă alte alea, asta e o porcărie. Să spui despre spitale că sînt locuri de detenție și să-i bănuiești pe medici că s-ar putea îndeletnici cu torturarea și pedepsirea bolnavilor sau că le aplică tratamente inumane și degradante e tot ce poate fi mai rușinos pentru Avocatul Poporului și mai revoltător pentru angajații spitalelor supuși acestei „monitorizări”.

E adevărat că, dacă ți-e frică de injecții,te poți plînge apoi că ai fost chinuit în spital. Ca să nu mai zic de cei care se lasă operați pe semnătura aparținătorilor și care apoi susțin tot felul de prostii. În privința cazurilor de malpraxis, astea sînt treaba Consiliului Medicilor și, după caz, a Parchetului, nu a Avocatului Poporului.

Doamne ferește ca semnatarele acestui anunț să aibă nevoie de internare în vreun asemenea loc de detenție, pentru a se convinge pe pielea lor că au debitat despre spitale prostii prepuelnice, întoarse cu vreo cheie politică, sau ca să se afle în treabă.

De minim bun-simț după o asemenea revoltătoare ispravă ar fi ca Avocatul Poporului să prezinte scuze spitalelor cărora le-a trimis acest insultător anunț. Despre demisia de onoare nu mai pomenesc, fiindcă nu intră în vederile Avocatului Poporului de cînd a reapărut această instituție în România.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Tortura poate fi și psihică! Mergi la spital fără plic, ești torturat psihic! De cazul celor închiși noaptea în saloane ca la pușcărie n-ați auzit? Fără supraveghere și fără legătură imediată cu exteriorul? Aia ce e? Doar gândul că s-ar produce o nenorocire și că mori ca șobolanul prins în capcană fără cea mai mică șansă de supraviețuire e o tortură domnilor ziariști!
    Mare lucru să apară comentariul acesta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale