Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Calificați în Șampions Frig

Zoom Calificați în Șampions Frig

Ninsori și zăpezi ca-n povești sînt doar la alții, în povești. La noi, în Liga 1, rămînem tot ca pe vremea strămoșilor. Moină, zloată, glod, ca dinainte de încălzirea globală. Important e că am izbîndit, fraților! Ultima etapă s-a încheiat fără daune majore. Nici un jucător n-a fost rănit sau sacrificat. Etapa s-a încheiat întocmai și (relativ) la timp. Prin voința Domnului și prin mobilizarea unor cetățeni iubitori de fotbal, nădăjduim că vom trece și peste ultimul hop, peste ce-a mai rămas din sezonul ăstui an. Așa să ne ajute autoritățile și Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie!

În această etapă, conform prognozelor, miza cîtorva întîlniri de pe anumite stadioane era chiar importantă. N-a fost cum se joacă, ci dacă se mai joacă. Interesant e cum s-au descurcat administratorii în această situație de, să-i zicem, criză. Iarna, uneori, se mai întîmplă să și ningă. La Chiajna (pe sintetic, e adevărat) a fost pînă la urmă OK. Pe viscol, am bifat un halucinant Concordia – Poli Iași, 3-6, zar de fugă, la meciul de retragere al intratabilului arbitru Alexandru Tudor. În schimb, a doua zi, în Ștefan cel Mare (aceleași condiții climaterice, se mai și încălzea), n-a fost la fel. S-au cîcîit cu deszăpezirea, de era să se amîne complet partida. Pesemne c-o fi fost vreun alt șiretlic al cîinilor milițiști, ca să ni-i bată neașteptat pe oltenii de la Știința (3-0)… Troian peste pupăză, duminică veni și meciul de la Botoșani, FC-ul din localitate cu FCSB-ul, adică Steaua. Respect, moldovenilor! Altădată, îi chema domnitorul pe plăieși să se ridice la luptă – care cu furci, care cu coase, care cu topoare. Acum, confruntați cu asuprirea nămeților, oficialii locului au apelat la juniorii și suporterii echipei, la deținuții din penitenciarul băștinaș: veniți, care cu ce aveți – cu lopeți, cu mături, cu pături de cărat zăpada! Și au izbîndit, chiar dacă Steaua a cîștigat pînă la urmă meciul (3-1). La Botoșani, acolo unde se agață harta-n cui, partida a început la timp, pe un gazon decent. Nu ca la București, în Ștefan cel Mare, aproape de buricul Capitalei, adică Piața Victoriei și Guvernul României.

Da, stimați telespectatori, știm că nu-i deloc ușor. Iarna e nasol, nu-i ca vara. Să fie iarnă la ei – la feroezi, norvegieni sau suedezi, adversarii noștri pentru Europene. Da’ știți de ce am venit cu această mică poveste hibernală? N-aveți de unde ști, încercăm să ne explicăm. Păi, noi ne-am dori să avem cît mai multe universități cotate în Top 100 mondial și cît mai multe echipe calificate în primăvara europeană, în frunte cu o echipă națională abonată la toate turneele finale. Știți cînd vom avea mari șanse de calificare? Vă zicem părerea noastră. Va fi atunci cînd nu vom mai avea atîtea școli cu WC în curte. Va fi atunci cînd jucătorii, antrenorii și oficialii din Ligile 1, 2 și chiar 3 vor tremura doar de frig iarna. Nu de teamă că, odată cu venirea ninsorilor, totul e posibil pe arenele noastre mereu improbabile. Hai România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale