Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Călinescu și ai lui, cascadorii Internetului

Zoom Călinescu și ai lui, cascadorii Internetului

Internetul, culmea, e ca hârtia: suportă orice. Din punctul ăsta de vedere, nici o diferență. Internetul, spre exemplu, e locul unde se retrag să-și ducă pe picioare moartea artistică celebritățile de altădată. Nici nu intri bine pe Internet, că dai nas în nas cu un bătrânel simpatic la prima vedere – o meclă, așa, de baron local corcit cu șef de aprozar. E Florin Călinescu. Stă pe Internet cum stau unii la fereastră vara și vorbesc cu ăia din stradă. Se iau de oamenii care trec prin cartier, spun bancuri la care râd tot ei, mai trag o flegmă, mai scuipă o coajă de sămânță. Florin Călinescu povestește de toate – pornește camera și dă din gură. Fața îi ocupă tot ecranul, te gândești că e un bătrânel la un spital, undeva, și vrea să ia legătura cu nepoții. Acum câteva zile se filma aiurea, la orizontală, prilej pentru geniile umorului involuntar de pe Facebook să-i arunce un flegmatic ”Maestre, mută autocarul, să te vedem și noi mai bine!”.

Călinescu nu s-a mai făcut de râs în halul ăsta de la doamna Florica. Travestiul e linia de demarcație în viața unui actor: momentul în care joci o femeie trecută de prima tinerețe e momentul în care ai scăpat cariera în rahat.

Misogin, homofob – din cei care folosesc ”pârțar” sau ”crețar” și fac cu ochiul, libidinos spre morbid libidinos, femeilor, Florin Călinescu visează la Florin Călinescu. La el tânăr, la el cu succes, la el stăpân al show-ului TV.

Acum e un fel de Sânmărtean jucând în liga a 4-a, la Industria Sârmei Câmpia Turzii, și care după meciuri le povestește colegilor aventurile de la Steaua, povești cu nea Gigi, de le stă ălora micul în gât.

Mai trist decât Florin Călinescu e Mihai Găinușă. Ți se rupe sufletul: un om la un calculator, cu glume scoase din borcane – glume de-alea puse cu oțet și sare pentru iarnă. A avut o emisiune la TVR, un dezastru, a fost dat afară. Acum s-a retras și el pe Internet, face “Cocoștiri”, pentru că Găinușă, pentru că cocoș, deci ha-ha-ha!

Comentează știri. El zice că haios, glumeț, dar de fapt e nicicum. Te bucuri dacă reușești să înțelegi care e știrea. O producție de scara blocului, ”Cocoștiri” pare o chestie postapocaliptică, un nene de-ăsta care s-a salvat într-un buncăr și care, ca să n-o ia razna, face “Cocoștiri” – ceva care e nimic, dar care, crede el, îl salvează. Nu, nu-l salvează.

Mă gândesc că pentru cei care l-au plăcut vreodată, imaginile sunt de-a dreptul cutremurătoare. M-a ferit Dumnezeu de asta, ca să zic așa.

Însă cel mai trist destin video îl au Costel și Leana, Mugur Mihăescu și celălalt. Ei au făcut un site, LeanașiCostel.ro, unde fac scheciuri. Ultimul este cu Leana și Costel în China. Leana strigă la chinezi să nu se mai cace în public. Zice asta pentru că au ochii așa, ca și cum s-ar screme. Costel îi spune cum stă treaba cu ochii. Momentul se termină cu Costel scremându-se să tragă un pârț românesc, oltenesc, adevărat.

 

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

 1. #1

  Era momentul să spună cineva adevărul despre rateurile de pe Internet. Mulțumesc,domnule Mihai Radu!

 2. #2

  Daca Romania nu face filme horror / fac astia

 3. #3

  Mândria asta tâmpită că s-a născut bănățean și că e bun la orice îl fac pe Călinescu să creadă că are haz. Găinușă e înzestrat cu atâta anti umor cât poate duce un om și e în stare să strice și cel mai tare banc auzit vreodată. Să te tragi din olteni unde umorul involuntar e la el acasă și să joci pe Leana&Costel este într-adevăr sinistru.

 4. #4

  C’était Flaubert qui disait qu’il fallait jamais utiliser le même mot deux fois sur la même page?

 5. #5

  Io zic cā nici la tembelizor nu e nimic mai de soi, tot ratati si tot propagandā se face. La cer se mai uitā cineva, noaptea, la stele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]