Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Campanie împotriva violenței pe câmpul de luptă, inițiată de un ONG care apără drepturile soldaților

Zoom Campanie împotriva violenței pe câmpul de luptă, inițiată de un ONG care apără drepturile soldaților

Activiștii care militează pentru drepturile soldaților au lansat o campanie menită a pune capăt violenței de pe front. Ei au scos la lumină cazuri grave, de militari abuzați fizic și chiar omorâți în timp ce încercau să-și facă datoria.

Petrică M., din Bistrița, se afla într-o banală misiune de patrulare într-un oraș din Afganistan atunci când un grup de talibani au deschis focul asupra lor, aparent fără niciun motiv. Petrică a fost atins la umăr și a stat trei zile în spital. Între timp,  rana i s-a vindecat complet, dar atacul a lăsat urme adânci în sufletul lui.

”Și acum am coșmaruri când mă gândesc că am fost lovit chiar de către omul pe care îl uram cel mai mult pe lumea asta”, își amintește militarul român. ”În acel moment am vrut să plec, să-mi iau lumea în cap, dar n-am reușit. Semnasem un contract cu armata și riscam să fiu consdierat dezertor.”

Anual mii de soldați cad victimă violenței de pe câmpul de luptă. Ei trăiesc un adevărat coșmar din cauza militarilor care își abuzează inamicii pe front, trăgând asupra lor de parcă ar fi niște ținte vii. E timpul să punem capăt acestui flagel și să le amintim tuturor militarilor din teatrele de operațiuni că dorința de a supraviețui nu înseamnă violență.

Exclusiv online

1 comentariu

  1. #1

    După modelul naşului din suflet Băsescu, care a apărut fluturând nişte foi şi acuzând Caţavencii de nuş’ ce rele când cu articolul ăla de pe FakeBook (înainte de alegeri a fost asta) aşteptaţi-vă la o reacţie oţărâtă şi din partea patrioţior în kaki. Ăia chiar nu au simţul umorului……..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint