Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Campanie murdară anti-Brâncuși:  Cancan și Libertatea au publicat poze incendiare care arată că sculptura aia nu-i deloc Cumințenia Pământului

Zoom Campanie murdară anti-Brâncuși:  Cancan și Libertatea au publicat poze incendiare care arată că sculptura aia nu-i deloc Cumințenia Pământului

Se pare că nu toată lumea e în stare să aprecieze valoarea în artă. Două publicații de scandal de la noi și-au pus paparazzii la treabă și au făcut rost de imagini compromițătoare cu îndrăgita sculptură a lui Brâncuși Cumințenia Pământului. În poze se vede clar că prețioasa statuie nu-și merită deloc numele și, prin urmare, nici banii pe care statul român vrea să-i dea pentru a intra în posesia ei.

Era trecut de miezul nopții când Cumințenia Pământului a descins într-un club select din Capitală. Pozele arată că sculptura nu se putea ține pe picioare. Ea se ghemuise lângă bar și încremenise așa, de parcă ar fi fost de piatră.

O altă poză ne arată sculptura lui Brâncuși urcată pe masă, în timp ce niște libidinoși din club o sorb din priviri, gândindu-se probabil cum să profite de ea și de prețul la care e cotată la casele de licitație.

”Ne gândim dacă merită s-o mai cumpărăm, după ce au apărut în presă imaginile astea”, a declarat premierul Cioloș, uimit și el de ce-a putut să vadă în Libertatea. ”E clar că sculptura nu-și mai respectă numele decât ironic. Poate că trebuie s-o lăsăm baltă și să cumpărăm în locul ei un bust în piatră al Danielei Crudu. E și mult mai ieftin.”

Cumințenia Pământului e a doua sculptură de Brâncuși care cade în dizgrație, după ce săptămâna trecută un cuplu guraliv de olteni a fost surprins certându-se la Masa Tăcerii, tulburând liniștea modernistă și abstractă a creației marelui artist.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint