Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Campanie socială la Vaslui, pentru promovarea mâncării

Zoom Campanie socială la Vaslui, pentru promovarea mâncării

Alarmate de numărul tot mai mare de vasluieni care ignoră importanţa mâncării în alimentaţia lor, autorităţile au lansat o campanie socială pentru promovarea hranei. „Mulţi oameni neglijează complet mâncarea, crezând că o sticlă de rachiu băută la micul dejun le furnizează suficientă energie“, a declarat Ion Ailioaie, funcţionar în cadrul Primăriei Vaslui. „Doar persoanele care au mai ieşit cât de cât în lume, ducându-se după lemne la Botoşani, apelează sporadic la alimente. De-acolo au preluat acest obicei alimentar nou, care constă în a mânca dimineaţa un castron de cereale cu ţui­că. Adevărul e că sunt foar­te gustoase, deoarece fulgii crocanţi de porumb se îmbibă cu alcool şi capătă o aromă aparte, care îţi aduce aminte de mâncarea copilăriei.“

Ailioaie a mai spus că o problemă serioasă cu care se confruntă e încăpăţânarea comercianţilor, care nu vor să dea mâncare pe bonuri de masă. „La noi, în Vaslui, cu bonuri de masă poţi să-ţi iei doar vin, tărie şi after shave. Berea se dă pe bani, deoarece mulţi vânzători spun că bonurile de masă nu acoperă şi sucurile acidulate. Ar trebui să schimbăm această percepţie, conform căreia cu tichete poţi cumpăra doar strictul necesar. Oamenii mai trebuie uneori să se delecteze şi cu mâncare, în special dacă au ceva de sărbătorit.“

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi s-a alăturat acestei campanii şi spune că alimentele au importanţa lor, deoarece pot conţine nutrienţi care nu se găsesc în rachiul de prune. „Există studii care sugerează că mâncarea are o importanţă specială în prevenirea înfometării. Un castron de mâncare consumat după fiecare pahar de tărie poate face minuni în privinţa sănătăţii“, a explicat Mencinicopschi.

Alte ştiri

Gigi Becali a mărturisit că e oripilat de Black Friday, deoarece lui nu-i plac lucrurile ieftine.
Un candidat la alegerile parlamentare şi-a atras dispreţul alegătorilor după ce a demonstrat într-o emisiune televizată că nu ştie să insulte şi să-şi facă interlocutorii să plece jenaţi din studio.

Publicat în Cațavencii, nr. 46, 21-27 noiembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint