Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Carol și pielea de Cordoba. Iliescu și ferestroika. Scurte istorii alternative

Zoom Carol și pielea de Cordoba. Iliescu și ferestroika. Scurte istorii alternative

Bre, știți care ie problema? Problema ie cu toți ăștia care pleacă și nu dă banii înapoi. Că se duce ei în Danemarca și Norvegia, state de-astea de au – ce au? – nici cinci sute de ani. Păi, noi avem stat de acum 2.000 de ani, cu Burebista! Bine, pleacă dacă vrei să pleci, dar dă, mă, banii pe școală! Că ai făcut școală aici, aici te-ai făcut doctor sau profesor. Da’ ei pleacă și noi, ca proștii, le plătim din taxe școlile și bursele, da’ noi rămînem cu toți proștii, să ne opereze măcelarii și să fie toți proștii profesori. Păi, a venit fii-miu că a învățat el la școală că a făcut Cuza unirea. A făcut pă dracu’, că de fapt era niște șmecheri care l-a luat pe el și i-a zis: Ia fă-te tu așa, ca să ne facem noi combinațiile. Și dup-aia, cînd a vrut să dea pămînt la țărani, șmecherii i-a zis: Ia stai așa, cum adică să dai tu de la noi pămînt la țărani? Și l-a schimbat. Tot șmecherii ăia s-a dus la Viena, că noi cu Viena, ca și acum, ba ne iubim, ba ne urîm. Și le-a zis la ăia la Viena: Bă, dați-ne, băi, și nouă unul cu sînge albastru. Și ni l-a dat pe Carol ăla, care a venit el și s-a dus la Sinaia și a zis: Gata, aici îmi fac palat, da’ mi-l fac numai cu piele de Cordoba! Păi, bine, mă, da’ ce are pielea de la caprele românești, nu e bună? Bine, nu vrei aur pe pereți, ca turcii, că vrei tu piele, da’ pune, bre, piele de capră românească. Și la Revoluție a fost vrăjeală. Că Iliescu din ’80 tot întreba: Acum? Acum? Și ăia zicea nu acum, mai stai, nu acum. Pînă s-a făcut în ’89 la ruși ferestroika și s-a deschis porțile, cum ar veni, și atunci i-a zis lui Iliescu: Acum!

Rar mi-a părut așa de rău că ajunsese Uber-ul la destinație. Tare aș fi vrut să aflu, de la șoferul susținător AUR, și niște chestii despre viitor, că cu istoria m-am lămurit.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    Spectaculos! Laser frate. În anii 90 George Astalos a povestit în 2 minute Mizerabilii. E cam la fel.

  2. #2

    „Păi, noi avem stat de acum 2.000 de ani, cu Burebista! ”
    Chiar f’o 2050+!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint