Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce mai face anticorupția?

Zoom Ce mai face anticorupția?

Dacă vreodată îmi voi dori să mă enervez așa, din senin, la comandă, cum trebuie să plângă actorii, știu ce ar trebui să fac: îmi aduc aminte întrebarea unora dintre juștii detașați pe vremuri la DNA. Era o întrebare simplă, plină de patos, pusă celor suspectați de vreo furăciune. Ea suna așa:

–Domnule X, vă pare rău că ați furat?

Bineînțeles că această întrebare nu și-a primit vreodată un răspuns. Cu atât mai puțin cel pe care și l-ar fi meritat jurnalistul în cauză.

Întrebarea asta, duhnind de venin, naivitate jucată și justițiarism fără justiție, a rezumat cumva o epocă. Multe camere, cabluri, jurnaliști înghesuindu-se cum se înghesuie dimineața corporatiștii la metrou, se deschid ușile, iese suspectul, cel citat, și o întrebare desparte apele pentru totdeauna: „Domnule X, vă pare rău că ați furat?“.

Vorbind recent în cadrul unui forum online, Kövesi a avut câteva cuvinte pentru români, pentru România, țara care a dat-o lumii, țara care la un moment dat era prea mică pentru o chestie atât de mare: „Statul de drept în România a fost supus presiunilor mult timp şi nu pot uita acei oameni care au susţinut Justiţia şi au ieşit în stradă, foarte mulţi tineri, şi îi încurajez să continue pe acest drum. Nu abandonaţi, corupţia poate fi învinsă!“.

Păcat că nu e aici să vadă cum i s-au prăbușit toate dosarele în instanță, să dea explicații pentru un dosar cum este cel al Anei Maria Pătru, corupta neamului achitată definitiv.

Mă uitam, doar Nicușor Dan mai promite puțină anticorupție.

Ne-a zis să pariem că în urma controalelor care vor fi la Primăria Generală a Capitalei se vor face arestări. Bineînțeles, tot la întrebările jurnaliștilor. Întrebări de genul: „Credeți că vor fi și arestări?“.

Nu cred că ne putem pune speranța doar în Nicușor Dan când vine vorba de anticorupție. Până la urmă, să nu uităm că vine iarna curând și lipsa de apă caldă se va înghesui să-și țină de cald cu lipsa de căldură în calorifere.

Deci, chiar așa, nu se mai bagă nimeni pe marea temă a anticorupției? Sau luăm o pauză până când președintele Iohannis și Cătălin Predoiu refac legile? Că ce să faci cât e PNL la guvernare?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un vaccin la îndemîna oricui

  24 noiembrie 2020

  Patriarhii ortodocși care și-au dat singuri cu cădelnița-n coaie după ce au afirmat că virusul liliacului chinezesc, nefiind creștin, nu are ce căuta în biserică au acum un bun prilej […]

 • Pfizer președinte

  24 noiembrie 2020

  Nu mai sînt paturi la ATI. O spun medicii, o spune presa, o spun pacienții care se agață de viață pe holuri. Ba sînt, spun Orban și Tătaru, care nu […]

 • Cățeii pandemiei

  24 noiembrie 2020

  S-au umplut orașele, în principal, de căței, de obicei de talie mică, abandonați. Mulți sunt câini din acele rase incerte, pe care, pe întuneric, i-au putea confunda cu o pisică, […]

 • Împărat și proletar (Scrisoarea a IV-a, către prieteni)

  17 noiembrie 2020

  Străbunica mea Iulica Bonțideanu, greco-catolică din comuna Soareș, de lîngă Bobîlna, care a dormit toată viața cu capul pe Biblie pînă la vîrsta de 101 ani, avea obiceiul de a […]

 • Poporul fără ardere internă

  17 noiembrie 2020

  Iohannis a risipit un mandat de cinci ani învățînd să citească din prompter și numărînd plopii de două ori pe săptămînă pe drumul spre Sibiu, dar putea să recupereze în […]