Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce mai face anticorupția?

Zoom Ce mai face anticorupția?

Dacă vreodată îmi voi dori să mă enervez așa, din senin, la comandă, cum trebuie să plângă actorii, știu ce ar trebui să fac: îmi aduc aminte întrebarea unora dintre juștii detașați pe vremuri la DNA. Era o întrebare simplă, plină de patos, pusă celor suspectați de vreo furăciune. Ea suna așa:

–Domnule X, vă pare rău că ați furat?

Bineînțeles că această întrebare nu și-a primit vreodată un răspuns. Cu atât mai puțin cel pe care și l-ar fi meritat jurnalistul în cauză.

Întrebarea asta, duhnind de venin, naivitate jucată și justițiarism fără justiție, a rezumat cumva o epocă. Multe camere, cabluri, jurnaliști înghesuindu-se cum se înghesuie dimineața corporatiștii la metrou, se deschid ușile, iese suspectul, cel citat, și o întrebare desparte apele pentru totdeauna: „Domnule X, vă pare rău că ați furat?“.

Vorbind recent în cadrul unui forum online, Kövesi a avut câteva cuvinte pentru români, pentru România, țara care a dat-o lumii, țara care la un moment dat era prea mică pentru o chestie atât de mare: „Statul de drept în România a fost supus presiunilor mult timp şi nu pot uita acei oameni care au susţinut Justiţia şi au ieşit în stradă, foarte mulţi tineri, şi îi încurajez să continue pe acest drum. Nu abandonaţi, corupţia poate fi învinsă!“.

Păcat că nu e aici să vadă cum i s-au prăbușit toate dosarele în instanță, să dea explicații pentru un dosar cum este cel al Anei Maria Pătru, corupta neamului achitată definitiv.

Mă uitam, doar Nicușor Dan mai promite puțină anticorupție.

Ne-a zis să pariem că în urma controalelor care vor fi la Primăria Generală a Capitalei se vor face arestări. Bineînțeles, tot la întrebările jurnaliștilor. Întrebări de genul: „Credeți că vor fi și arestări?“.

Nu cred că ne putem pune speranța doar în Nicușor Dan când vine vorba de anticorupție. Până la urmă, să nu uităm că vine iarna curând și lipsa de apă caldă se va înghesui să-și țină de cald cu lipsa de căldură în calorifere.

Deci, chiar așa, nu se mai bagă nimeni pe marea temă a anticorupției? Sau luăm o pauză până când președintele Iohannis și Cătălin Predoiu refac legile? Că ce să faci cât e PNL la guvernare?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]