Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știai despre orașul tău preferat (9)

Zoom Ce nu știai despre orașul tău preferat (9)

Drobeta-Turnu Severin – Este printre orașele din România cu cele mai multe litere pe cap de locuitor. Cetatea Severinului a fost zidită de maghiari, însă ei au făcut marea greșeală de a o zidi de dinafară și s-au trezit că nu mai pot intra între zidurile ei, ca să se pună la adăpost de bulgari. În Evul Mediu era capitala Banatului de Severin, unul dintre cei mai cunoscuți bani de Severin fiind Mircea cel Bătrân. Se spune că voievodul valah era atât de bătrân încât chiar îi plăcea viața liniștită, de provincie, de la Drobeta, că nu mai era nici el tânăr să se bată toată ziua cu turcii.

Câmpia Turzii – Aici a fost asasinat Mihai Viteazul, după ce-a coborât de pe cal ca să-și ia un pachet de țigări de la buticul din centrul orașului și n-a vrut să accepte ca rest două gume de mestecat Orbit.

Turda – Oraș cunoscut pentru faptul că și-a uitat cheile în defileu. Și acum poți să vezi Cheile Turzii dacă te duci să vezi defileul pe care un mic râu îl taie prin munți, în apropiere de Turda. Ar trebui să le ia cineva de acolo, deși cred că între timp a fost schimbată yala și nu se mai potrivesc.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint