Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știați despre inaugurarea National Arena

Zoom Ce nu știați despre inaugurarea National Arena

Peste 100.000 de români au vizitat stadionul sâmbătă. Din cauză că spectacolul de pe gazon lăsa de dorit, mulți au plecat la pauză.

Mircea Sandu le-a transmis curioșilor care au vizitat stadionul sâmbătă următorul mesaj:  “Mult mai mult fotbal decât acum oricum n-o să vedeți prea curând pe National Arena.”

Din cauza incidentelor nedorite, jandarmii au suspendat stadionul pentru o  etapă. Data viitoare când FRF o să vrea să organizeze o zi a porților deschise, evenimentul va avea loc la Cluj sau la Piatra Neamț.

Ziua porților deschise a putut fi urmărită și la televizor, însă numai pe Digi Sport 2.

Stadionul nu este conceput numai pentru fotbal. Pe National Arena se pot organiza și execuții publice, deoarece tribunele sunt dotate cu scaune electrice.

National Arena are acoperiș retractabil. Acoperișul a fost conceput inițial doar pentru banca tehnică a oaspeților, ca să nu se mai scuipe din tribune.  

Mulți dintre suporterii care au vizitat sîmbătă stadionul spun că ar fi aruncat cu petarde pe teren, dar nu au avut în cine.

Deși nimeni nu se mai aștepta, la inaugurarea stadionului a fost prezentă și Argentina, adevărata regină a magiei albe.

3 comentarii

 1. #1

  da, asta da stadion pt. executii!

 2. #2

  bag seama ca imacu’ prosteste lumea , din tastatura wifi e usor sa scuipi seminte in capul “romanlor”

 3. #3

  ComentariuO ştire de presă, apărută cu ceva timp în urmă, vorbea despre faptul că, în urma acţiunii de audit a Curţii de Conturi la Primăria Municipiului Bucureşti, s-au constatat plăţi nelegale, efectuate în anul 2009, în valoare de aproximativ 8 milioane lei, iar la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti de aproximativ 3 milioane lei, în urma încheierii unui Procesul verbal de custodie fictiv referitor la achiziţionarea unor ceasuri stradale placate cu aur.
  În acest context, este cu atât mai ”surprinzător” că nu s-a constatat efectuarea plăţii nelegale de aproximativ 8 milioane de euro de către Primăria Municipiului Bucureşti, tot în urma încheierii, în luna decembrie 2009, a unui Proces verbal de custodie fictiv cu Asocierea Max Bögl – Astaldi, antreprenorul general la investiţia ”Reabilitarea şi modernizarea Stadionului Naţional Lia Manoliu”. Acest proces verbal avea ca obiect componente şi materiale necesare acoperişului retractabil al stadionului.
  Acest acoperiş nu a existat în caietul de sarcini pe baza caruia s-a organizat licitaţia pentru realizarea investiţiei respective, el făcând obiectul unui act adiţional la contractul de execuţie a lucrărilor.
  Iniţial, Primarul General, Sorin Oprescu s-a opus – în stilul zeflemitor care l-a consacrat – acestei lucrări suplimentare pe care o considera ”un moft”. După vizita pe care antreprenorul i-a organizat-o la Frankfurt (se spune peste tot că stadionul Lia Manoliu este construit după modelul celui din oraşul german) acesta şi-a schimbat atitudinea şi a acceptat realizarea acoperişului retractabil, actul adiţional la contract fiind semnat spre sfârşitul anului 2009.
  În luna decembrie 2009, Primăria Municipiului Bucureşti a plătit o sumă de peste 30 milioane lei (în jur de 8 milioane euro), reprezentând contravaloarea componentelor şi materialelor acoperişului retractabil, în condiţiile în care Antreprenorul nici măcar nu lansase comenzile către furnizori pentru acestea. Pe de altă parte, comenzile respective implicau plata unor avansuri către aceşti furnizori, cheltuieli pe care Antreprenorul le-a efectuat după încasarea banilor de la Primărie. Aceste aspecte erau foarte bine cunoscute de către reprezentanţii Beneficiarului – Primăria Municipiului Bucureşti. Înţelegerea tacită între Antreprenor şi Beneficiar s-a concretizat în comiterea unei grave ilegalităţi: a fost întocmit un Proces verbal de custodie prin care P.M.B. încredinţa spre păstrarea de către Antreprenor a componentelor şi materialelor aferente acoperişului retractabil. Este evident că acestea nu aveau cum să existe fizic, toate fiind din import, unele dintre cele mai costisitoare putând să sosească după aproximativ 18 luni de la momentul lansării comenzilor. Pe scurt: Primăria a plătit o sumă considerabilă pentru ceva ce nu exista, iar Asocierea Max Bögl – Astaldi a încasat nejustificat 8 milioane de euro de care a uzat timp de mai bine de un an, această tranzacţie fiind ”acoperită” cu acte false.
  Toate aspectele menţionate pot fi verificate prin analizarea documentelor ce au stat la baza efectuării acestei plăţi, respectiv: actul adiţional la contract referitor la acoperişul retractabil al stadionului, situaţia de lucrări în care este cuprinsă procurarea acestor componente şi materiale, procesul verbal de custodie anexat, documentele vamale din care să rezulte data la care acestea au intrat în ţară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]