Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știați despre procesul lui Hosni Mubarack

Zoom Ce nu știați despre procesul lui Hosni Mubarack

Hosni Mubarack a apărut în fața tribunalului închis într-o cușcă. Înainte de proces, jurații au fost rugați să nu hrănească acuzatul.

În cușcă, Mubarack stă întins pe o targă și e conectat la perfuzii. Din când în când, ridică cu greu capul ca să urmărească depozițiile. Probabil rostul gratiilor e să nu-i lase să fugă pe medicii care-l îngrijesc. 

În cușcă, Mubarack stă întins pe o targă și e conectat la perfuzii. Din când în când, ridică cu greu capul ca să urmărească depozițiile. Probabil rostul gratiilor e să nu-i lase să fugă pe medicii care-l îngrijesc. 

 

Mubarack e judecat pentru crime împotriva protestatarilor și corupție, riscând pedeapsa cu moartea. În caz că e găsit vinovat, el va fi deconectat de la perfuzii.

 

Procesul se desfășoară într-o aulă a Academiei de Poliție din Cairo. De aceea, în timp ce era întins pe targă, Mubarack a strigat amenințător: "Vă vor judeca colegii mei, academicienii!"

 

Din cauza turbulențelor din sala de judecată, judecătorul a cerut în repetate rânduri să se facă liniște. El a spus că, în caz contrar, a doua înfățișare din cadrul procesului va fi fără public, pe terenul din Regie.

 

Mubarack are 83 de ani și se află de atâta timp la conducerea țării încât mulți egipteni au impresia că predecesorul lui a fost Tutankamon. 

 

Acuzațiile de corupție se referă la faptul că, în timp ce era președinte, a plătit din bani publici niște chirurgi plasticieni să-i construiască o piramidă nazală la o clinică din Valea Regilor.

1 comentariu

 1. #1

  Nu e nici macar amuzant ce-ai scris acolo. Am zis totusi sa iti las un comm, ca sa nu zica sefii ca nu s-a uitat nimeni peste ce-ai scris. Voi toti in general, sunteti din ce in ce mai slabi. Nici pe departe ceea ce era acum vro 10 ani sa zicem. Si pentru ca tot sunteti o societate comerciala, nu imi mai ramane decat sa va urez : faliment rapid!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]