Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știați despre procesul lui Hosni Mubarack

Zoom Ce nu știați despre procesul lui Hosni Mubarack

Hosni Mubarack a apărut în fața tribunalului închis într-o cușcă. Înainte de proces, jurații au fost rugați să nu hrănească acuzatul.

În cușcă, Mubarack stă întins pe o targă și e conectat la perfuzii. Din când în când, ridică cu greu capul ca să urmărească depozițiile. Probabil rostul gratiilor e să nu-i lase să fugă pe medicii care-l îngrijesc. 

În cușcă, Mubarack stă întins pe o targă și e conectat la perfuzii. Din când în când, ridică cu greu capul ca să urmărească depozițiile. Probabil rostul gratiilor e să nu-i lase să fugă pe medicii care-l îngrijesc. 

 

Mubarack e judecat pentru crime împotriva protestatarilor și corupție, riscând pedeapsa cu moartea. În caz că e găsit vinovat, el va fi deconectat de la perfuzii.

 

Procesul se desfășoară într-o aulă a Academiei de Poliție din Cairo. De aceea, în timp ce era întins pe targă, Mubarack a strigat amenințător: "Vă vor judeca colegii mei, academicienii!"

 

Din cauza turbulențelor din sala de judecată, judecătorul a cerut în repetate rânduri să se facă liniște. El a spus că, în caz contrar, a doua înfățișare din cadrul procesului va fi fără public, pe terenul din Regie.

 

Mubarack are 83 de ani și se află de atâta timp la conducerea țării încât mulți egipteni au impresia că predecesorul lui a fost Tutankamon. 

 

Acuzațiile de corupție se referă la faptul că, în timp ce era președinte, a plătit din bani publici niște chirurgi plasticieni să-i construiască o piramidă nazală la o clinică din Valea Regilor.

1 comentariu

 1. #1

  Nu e nici macar amuzant ce-ai scris acolo. Am zis totusi sa iti las un comm, ca sa nu zica sefii ca nu s-a uitat nimeni peste ce-ai scris. Voi toti in general, sunteti din ce in ce mai slabi. Nici pe departe ceea ce era acum vro 10 ani sa zicem. Si pentru ca tot sunteti o societate comerciala, nu imi mai ramane decat sa va urez : faliment rapid!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Vulpea cu clopoțel

  19 februarie 2019

  Cu tirbușonul în mînă, am încercat zilele trecute să extrag tîlcul unei întîmplări hazlii povestite de un amic proaspăt întors dintr-o excursie prin secuime. Cazați la cabana unui pădurar care, […]

 • Cam pioană

  19 februarie 2019

  Laura Codruța Kövesi doarme acum somnul neliniștit al urmăriților penal, învelită cu pătura otrăvită a prezumției de nevinovăție. Judecata publică a început să parcurgă etapele torturii, de astă dată cu […]

 • Asistații de la SRI

  19 februarie 2019

  Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l […]

 • În așteptarea atletului lui Dumnezeu

  12 februarie 2019

  A fost nevoie ca un parcagiu italian să se metamorfozeze în medic, pe pajiștea cu fătuci mioritice producătoare de silicon, pentru a vorbi de seninătatea criminală cu care am acceptat […]

 • Adevăratul nume al Laurei Codruța Kövesi

  12 februarie 2019

  Pentru o țară de mărime medie, îndepărtată și înapoiată, binecuvîntată de un dumnezeu amnezic, irigată de rîuri fără pești, locuită de oameni fără obraz, poluată de vorbe, ocolită de autostrăzi, […]

romania100