Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce sporuri salariale primesc angajaţii din ministere: iată lista completă

Zoom Ce sporuri salariale primesc angajaţii din ministere: iată lista completă

Au primit lucrătorii MAE un spor de 15%? Foarte bine, dar asta nu e de ajuns. Mai sînt şi alte ministere pline de eroi care luptă pentru neatîrnarea ţării, oricît ar vrea biata Românie să se atîrne de prima cracă mai zdravănă. Ei bine, noul plan de sporuri salariale ministeriale a fost aprobat de guvernul Boc şi intră în vigoare pe 15 septembrie. Citiţi şi vă bucuraţi. 

Ministerul Administraţiei şi Internelor cere un spor special de ninja pentru poliţişti, dat fiind că e lucru greu să dispari ca prin farmec cînd se iau clanurile ţigăneşti la omor în plină stradă. De asemenea, poliţiştii încadraţi la Circulaţie urmează să primească şi un spor de ruşine, ei fiind foarte jenaţi să stea ascunşi cu radarul prin tufe şi căpiţe de fîn, ca ultimii boschetari.

Subalternii lui László Borbély (ministrul Mediului şi Pădurilor) au refuzat politicoşi orice spor, dar au cerut ca salariile să fie independete şi autonome de sistemul de impozitare românesc. 

 

Profesorii din liceele româneşti au cerut MECTS acordarea ajutorului oferit de stat celor care au în îngrijire persoane cu handicap mental sever. Ei au înaintat deja ministerului un dosar cu rezultatele de la cele două sesiuni de Bac din acest an şi sînt foarte încrezători în şansele lor de reuşită. Întîmplător, acelaşi spor îl solicită şi membrii comisiilor de evaluare a cadrelor didactice. Tot pe bază de Bac. 

 

Gheorghe Ialomiţianu a promis subalternilor săi de la Finanţele Publice un spor salarial de 25%. Banii vor proveni dintr-o nouă taxă, care va fi aplicată doar românilor care realizează venituri lunare de peste 5 milioane de lei. Lei vechi.

 

Sebastian Lăzăroiu a declarat că, din spirit de solidaritate cu populaţia României, ministerul pe care îl conduce nu va acorda angajaţilor nici un fel de spor salarial. În schimb, aceştia vor primi de la buget mici ajutoare pentru căldură, sub forma unor excursii în Insulele Canare.

 

Ministrul Sănătăţii a decis că bugetele spitalelor şi salariile doctorilor rămîn la fel de oloage ca şi înainte. În schimb, pacienţii vor beneficia de programul naţional de terapie prin muzică: fiecare salon va fi dotat cu un difuzor din care vor susura lin, la alegere, “Stairway to heaven” sau “Spirit in the sky”

Ministrul Justiţiei propune un premiu de excelenţă pentru magistraţii care ocupă primele 20 de pozitţi în concursul naţional de jurisprudenţă “Dura lex, sed sex”. Concursul constă în 1) un test de cunoştinţe generale din agricultură (culturile de NUPi, protejarea suprafeţelor interlope etc), 2)  o probă de stenografie (completarea unui mandat de arestare după dictare) şi 3) un eseu teoretic despre “CEDO – sabotor al Justiţiei româneşti”.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (Valerian Vreme, dacă interesează pe cineva) a declarat sec într-o conferinţă de presă: “Io nu le dau la ai mei nici un spor, că oricum îşi download-ează singuri de pe torrente!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

Ultimele articole