Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai bune răspunsuri la interviul de angajare ca reformă a educației

Zoom Cele mai bune răspunsuri la interviul de angajare ca reformă a educației

Ministerul are un nou plan de reformă, deci sigur scoate educația din păcat. Mai multe ore, mai multe discipline, deci rețeta sigură de succes. În definitiv, e ca la ciorbă: nu contează ce pui, atîta vreme cît pui foarte mult.

Un copil de clasa a V-a va ajunge să aibă șase ore pe zi. Nu e prea mult?
a) nicidecum, pentru că după alea șase ore elevul se poate relaxa făcînd teme și tocind materia predată, asta dacă nu merge și la orele de meditații (0 puncte);
b) e prea puțin. Pînă și un om matur lucrează minimum opt ore pe zi, iar maturii sînt cel puțin de două ori mai bătrîni ca un copil de clasa a V-a (100 de puncte);
c) băi, cînd educația pe care o oferi e zero barat, nimic nu e niciodată prea mult (1.000 de puncte);
d) dacă nu obișnuiești elevii de mici cu un program încărcat și cu materie depășită, inutilă și îngălată, nu vei obține niciodată sclavi care să muncească pe 2 lei, așa cum visează doamna Paliu Dragu (10.000 de puncte).

De ce elevii trebuie să învețe în același timp Informatica și Tehnologia Informațiilor și a Comunicațiilor?
a) pentru că ar fi fost logic să aibă o singură materie pentru amîndouă. Din păcate, logica se studiază la liceu. Poate ar trebui să adăugăm și o oră de logică la gimnaziu (0 puncte);
b) pentru că trebuie să fii tîmpit să nu obligi părinții să cumpere două manuale în loc de unul (100 de puncte);

“Educația socială” pare genul de materie care putea fi lăsată în seama orei de dirigenție. Pentru asta ați scos o oră de limba română?
a) nu, pentru că română se face în ora de dirigenție (0 puncte);
b) nu, pentru că la dirigenție nu poți să obligi elevii să învețe pe de rost alte definiții care nu le vor folosi la nimic în viață (100 de puncte);
c) noi pretindem că “Educația socială” îi va face pe elevi să nu mai scrie “Moarte țiganilor!” pe corturi. De fapt, am scos o oră de limba română ca să ne asigurăm că elevii vor fi prea analfabeți ca să poată scrie (1.000 de puncte).

2 comentarii

  1. #1

    Tareeeee !!

  2. #2

    Excelent articol ! Imi place si “poza”…cine a ales-o a facut bine…ca fotograf amator nu pot sa nu admir rochita d-soarei brunete din stinga pozei a care-i rochita indica elegant unde-i ..pasarica…simetrie pura… Apoi, pe linga roscate si blonde (il las la o parte pe chelios) mai e si un zimbaret cu fes negru cu o cruce pe el…Tot tacimul !!! hahaha..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale