Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante declarații cu ocazia Micii Uniri

Zoom Cele mai importante declarații cu ocazia Micii Uniri

Klaus Iohannis: “Mica Unire este unul din evenimentele de suflet ale românilor. Îmi face mare plăcere să o comemorez și în acest an!”

Viorica Dăncilă: “Mie mi-a plăcut foarte mult centenarul Unirii de anul trecut. De-abia aștept să facem centenar și pentru Unirea de anul ăsta.”

Traian Băsescu: “În fiecare an, pe 24 ianuarie, nu mă pot opri să sărbătoresc așa cum m-am învățat din anii de școală: cu Moș Ion Walker și Unirea.”

Liviu Dragnea: “Nu văd care e problema dacă sărbătorim Mica Unire pe 24 ianuarie. Ne rămîne tot restul anului să sărbătorim Marea Ciordeală.”

Tudorel Toader: “Așa, fiți preocipați de Mica Unire, poate uitați de cine a pus la cale Marea Evadare.”

Membrii Coaliției pentru Familie au avut o cădere nervoasă după ce niște nesimțiți i-au întrebat pe Facebook: “Băi, unirea dintre două țări surori e gay sau doar incest?”

Florian Coldea: “Mica Unirea s-a realizat prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza și în Moldova, și în Țara Românească. Și mai ziceați că măsluirea alegerilor e un lucru rău pentru România…”

Mai mulți fani entuziaști i-au cîntat sub geam lui Traian Băsescu: “Hai la Milcov cu grăbire, să-l secăm dintr-o sorbire!”. În cele din urmă, fostul președinte a ieșit și a țipat dezgustat: “Apă să beți voi, găozarilor!”.

Și uite-așa, am sărbătorit 160 de ani de cînd Moldova s-a unit cu Țara Românească. Și ne întrebăm cîți vor mai trece pînă cînd vom putea sărbători ultima unire dintre prostie și nemernicie în politică. Să fie tot 160? Să fie 200? Acest mister nu e al nostru, ci al urmașilor urmașilor noștri, în veacul vecilor.

2 comentarii

 1. #1

  Ziaristi nedocumentati!!!! Milcov este un coniac! Iar Baescu STIE asta! Aveam pretentii de la voi!

 2. #2

  Paul S are mare dreptate. Un tipicar ar zice “unirea Moldovei si Tarii Romanesti”. In formula nesimetrica “unirea cu”, ar trebui “Tarii Romanesti cu Moldova”, caci moldovenii au votat primii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum l-a deposedat Mircea Geoană pe Băsescu de vise

  23 iulie 2019

  În istoria românilor un singur domnitor a avut privilegiul de a fi adjunct al trupelor creștine din Europa, Iancu de Hunedoara, care l-a secondat pe cetățeanul maghiar de origine poloneză […]

 • Ce-ai făcut în următorii cinci ani?

  23 iulie 2019

  Cum va arăta viitorul României după alegerile prezidențiale? Va fi țeapăn și suficient, ca Iohannis, deșirat și agresiv, ca Barna, sau, poate, “neconflictual” și dezbinat, ca propunerea alianței PSD-ALDE. Viitorul […]

 • Statul jalnic barbă-cot

  23 iulie 2019

  Statul român, la toate nivelurile sale, este din ce în ce mai incapabil să-și îndeplinească îndatoririle de bază: acelea de a-și proteja cetățenii și de a le oferi premisele bunăstării. […]

 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]