Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante declarații cu ocazia Micii Uniri

Zoom Cele mai importante declarații cu ocazia Micii Uniri

Klaus Iohannis: “Mica Unire este unul din evenimentele de suflet ale românilor. Îmi face mare plăcere să o comemorez și în acest an!”

Viorica Dăncilă: “Mie mi-a plăcut foarte mult centenarul Unirii de anul trecut. De-abia aștept să facem centenar și pentru Unirea de anul ăsta.”

Traian Băsescu: “În fiecare an, pe 24 ianuarie, nu mă pot opri să sărbătoresc așa cum m-am învățat din anii de școală: cu Moș Ion Walker și Unirea.”

Liviu Dragnea: “Nu văd care e problema dacă sărbătorim Mica Unire pe 24 ianuarie. Ne rămîne tot restul anului să sărbătorim Marea Ciordeală.”

Tudorel Toader: “Așa, fiți preocipați de Mica Unire, poate uitați de cine a pus la cale Marea Evadare.”

Membrii Coaliției pentru Familie au avut o cădere nervoasă după ce niște nesimțiți i-au întrebat pe Facebook: “Băi, unirea dintre două țări surori e gay sau doar incest?”

Florian Coldea: “Mica Unirea s-a realizat prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza și în Moldova, și în Țara Românească. Și mai ziceați că măsluirea alegerilor e un lucru rău pentru România…”

Mai mulți fani entuziaști i-au cîntat sub geam lui Traian Băsescu: “Hai la Milcov cu grăbire, să-l secăm dintr-o sorbire!”. În cele din urmă, fostul președinte a ieșit și a țipat dezgustat: “Apă să beți voi, găozarilor!”.

Și uite-așa, am sărbătorit 160 de ani de cînd Moldova s-a unit cu Țara Românească. Și ne întrebăm cîți vor mai trece pînă cînd vom putea sărbători ultima unire dintre prostie și nemernicie în politică. Să fie tot 160? Să fie 200? Acest mister nu e al nostru, ci al urmașilor urmașilor noștri, în veacul vecilor.

2 comentarii

 1. #1

  Ziaristi nedocumentati!!!! Milcov este un coniac! Iar Baescu STIE asta! Aveam pretentii de la voi!

 2. #2

  Paul S are mare dreptate. Un tipicar ar zice “unirea Moldovei si Tarii Romanesti”. In formula nesimetrica “unirea cu”, ar trebui “Tarii Romanesti cu Moldova”, caci moldovenii au votat primii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]