Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante declarații cu ocazia Micii Uniri

Zoom Cele mai importante declarații cu ocazia Micii Uniri

Klaus Iohannis: “Mica Unire este unul din evenimentele de suflet ale românilor. Îmi face mare plăcere să o comemorez și în acest an!”

Viorica Dăncilă: “Mie mi-a plăcut foarte mult centenarul Unirii de anul trecut. De-abia aștept să facem centenar și pentru Unirea de anul ăsta.”

Traian Băsescu: “În fiecare an, pe 24 ianuarie, nu mă pot opri să sărbătoresc așa cum m-am învățat din anii de școală: cu Moș Ion Walker și Unirea.”

Liviu Dragnea: “Nu văd care e problema dacă sărbătorim Mica Unire pe 24 ianuarie. Ne rămîne tot restul anului să sărbătorim Marea Ciordeală.”

Tudorel Toader: “Așa, fiți preocipați de Mica Unire, poate uitați de cine a pus la cale Marea Evadare.”

Membrii Coaliției pentru Familie au avut o cădere nervoasă după ce niște nesimțiți i-au întrebat pe Facebook: “Băi, unirea dintre două țări surori e gay sau doar incest?”

Florian Coldea: “Mica Unirea s-a realizat prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza și în Moldova, și în Țara Românească. Și mai ziceați că măsluirea alegerilor e un lucru rău pentru România…”

Mai mulți fani entuziaști i-au cîntat sub geam lui Traian Băsescu: “Hai la Milcov cu grăbire, să-l secăm dintr-o sorbire!”. În cele din urmă, fostul președinte a ieșit și a țipat dezgustat: “Apă să beți voi, găozarilor!”.

Și uite-așa, am sărbătorit 160 de ani de cînd Moldova s-a unit cu Țara Românească. Și ne întrebăm cîți vor mai trece pînă cînd vom putea sărbători ultima unire dintre prostie și nemernicie în politică. Să fie tot 160? Să fie 200? Acest mister nu e al nostru, ci al urmașilor urmașilor noștri, în veacul vecilor.

2 comentarii

 1. #1

  Ziaristi nedocumentati!!!! Milcov este un coniac! Iar Baescu STIE asta! Aveam pretentii de la voi!

 2. #2

  Paul S are mare dreptate. Un tipicar ar zice “unirea Moldovei si Tarii Romanesti”. In formula nesimetrica “unirea cu”, ar trebui “Tarii Romanesti cu Moldova”, caci moldovenii au votat primii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100