Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante declarații cu ocazia Micii Uniri

Zoom Cele mai importante declarații cu ocazia Micii Uniri

Klaus Iohannis: “Mica Unire este unul din evenimentele de suflet ale românilor. Îmi face mare plăcere să o comemorez și în acest an!”

Viorica Dăncilă: “Mie mi-a plăcut foarte mult centenarul Unirii de anul trecut. De-abia aștept să facem centenar și pentru Unirea de anul ăsta.”

Traian Băsescu: “În fiecare an, pe 24 ianuarie, nu mă pot opri să sărbătoresc așa cum m-am învățat din anii de școală: cu Moș Ion Walker și Unirea.”

Liviu Dragnea: “Nu văd care e problema dacă sărbătorim Mica Unire pe 24 ianuarie. Ne rămîne tot restul anului să sărbătorim Marea Ciordeală.”

Tudorel Toader: “Așa, fiți preocipați de Mica Unire, poate uitați de cine a pus la cale Marea Evadare.”

Membrii Coaliției pentru Familie au avut o cădere nervoasă după ce niște nesimțiți i-au întrebat pe Facebook: “Băi, unirea dintre două țări surori e gay sau doar incest?”

Florian Coldea: “Mica Unirea s-a realizat prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza și în Moldova, și în Țara Românească. Și mai ziceați că măsluirea alegerilor e un lucru rău pentru România…”

Mai mulți fani entuziaști i-au cîntat sub geam lui Traian Băsescu: “Hai la Milcov cu grăbire, să-l secăm dintr-o sorbire!”. În cele din urmă, fostul președinte a ieșit și a țipat dezgustat: “Apă să beți voi, găozarilor!”.

Și uite-așa, am sărbătorit 160 de ani de cînd Moldova s-a unit cu Țara Românească. Și ne întrebăm cîți vor mai trece pînă cînd vom putea sărbători ultima unire dintre prostie și nemernicie în politică. Să fie tot 160? Să fie 200? Acest mister nu e al nostru, ci al urmașilor urmașilor noștri, în veacul vecilor.

2 comentarii

 1. #1

  Ziaristi nedocumentati!!!! Milcov este un coniac! Iar Baescu STIE asta! Aveam pretentii de la voi!

 2. #2

  Paul S are mare dreptate. Un tipicar ar zice “unirea Moldovei si Tarii Romanesti”. In formula nesimetrica “unirea cu”, ar trebui “Tarii Romanesti cu Moldova”, caci moldovenii au votat primii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]