Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante revelații pentru turiștii de week-end la mare

Zoom Cele mai importante revelații pentru turiștii de week-end la mare

Să faci același lucru mereu și mereu, așteptînd un rezultat diferit, e o nebunie. Să mergi în fiecare week-end în Vamă, așteptînd să nu mai fie la fel de stricată, e o tradiție.

Taxa de pod de la Fetești e perfect normală. În definitiv, nu sîntem genul de nație care să se oftice, să blocheze Autostrada Soarelui și să urle sfidător la guvernanți: “De data asta vom învăța și vom lua Bac-ul, fraierilor!”.

Dacă pe drumul de întoarcere vă depășește un Audi de Gorj, nu-l înjurați pe șofer pentru că fiecare depășire pe care o face pare mai mult un accident ratat. Amintiți-vă că Gorjul e departe: departe de mare, departe de bun-simț, departe de instinctul de conservare.

În plus, n-are sens să vă enervați. Sigur șoferul de Audi va fi dat în judecată pentru încălcarea copyright-ului de către un șofer de BMW. Și nu va avea bani să plătească. Pentru că e sărac. Dacă nu era sărac, era deja șofer de BMW.

Revelație gastronomică 1: dacă peștele zilei e același și sîmbătă, și duminică, cereți o friptură. Și, dacă mai stați cumva și luni și vreți o ciorbă de pește, mai cereți o friptură.

Revelație gastronomică 2: ciorba de fasole de azi e jacuzzi-ul de mîine.

Dacă marea e prea rece dimineața, reveniți fără grijă după-amiaza. Soarele de pe litoral nu dezamăgește niciodată. El dogorește. Temperatura crește. Lumea devine însetată. Lumea bea bere.

Nu vă mai plîngeți că Vama a ajuns mai scumpă ca Mamaia. În Mamaia merg toți cocalarii. Voi mergeți în Vamă ca să fiți liberi și rebeli.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]