Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre Ministerul Educației

Zoom Cele mai importante știri despre Ministerul Educației

Fostul ministru Valentin Popa a stîrnit furia UDMR cu inițiativa “Limba și Literatura Română să fie predată de profesori cu studii superioare de specialitate în școlile minorităților”. Practic, din momentul ăsta, sînteți oficial fraieri dacă îi mai urîți pe unguri: o asemenea ură pe educație arată clar că și ei sînt români de-ai noștri.

În timp ce educația românească merge tot în jos, miniștrii Educației dreg situația strigînd cu entuziasm și hotărîre: “Tot înainte!”.

În caz că vă întrebați care este, de fapt, miza în Educație: să scoată absolvenți analfabeți, dar nu îndeajuns de analfabeți încît să nu poată vota cum trebuie.

Problemă de fizică de gimnaziu: “Dacă un profesor pornește din Sibiu cu șase case și ajunge președinte, iar un inginer pornește din Teleorman și ajunge proprietar de piramidă în Alexandria, în cît timp se vor întîlni pe banca acuzaților?” Răspuns: în ciuda veritabilelor progrese înregistrate de educația românească, tot n-am reușit să facem fizica să trateze problemele cu ere geologice.

Scandalul manualelor: după o lectură sumară a manualelor scoase de Editura Didactică și Pedagogică, mai multe asociații de protecția a animalelor au somat Ministerul Educației să nu distribuie asemenea cărți prin grădini zoologice pentru că dobitoacele au drepturi, spre deosebire de elevii români.

Expresia “Cînd aud de cultură îmi vine să pun mîna pe pistol” e o infamie. Expresia “Cînd aud de reformele din Educație îmi vine să pun mîna pe par” va ajunge probabil singura formă de protest a unor absolvenți care au toate șansele să ajungă să se exprime strict gestual după 12 ani de învățămînt mioritic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
romania100