Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre plata pe card a pensiilor

Zoom Cele mai importante știri despre plata pe card a pensiilor

Eugen Orlando Teodorovici: “După părerea mea, plata pe card a pensiilor nu schimbă nimic. Acum pensionarii așteaptă să vină poștașul, de anul viitor n-au decît să aștepte să vină bancomatul.”

Să muți pensiile exclusiv pe card într-o țară unde jumătate din populație are buda în curte nu e de prost gust. De prost gust e să nu-l pui pe Codrin Ștefănescu să promoveze reforma asta cu o tichie de mărgăritar.

Liberalii speră că măsura îi va enerva pe pensionari în asemenea hal încît nu vor mai vota cu PSD la următoarele alegeri. Pesediștii știu că măsura va fi implementată atît de tîmpit încît pensionarii vor muri de inimă rea. Și apoi, pardon, în viața de apoi, vor reveni la urne cu sentimente mai bune.

Sistemul bancar este pe deplin pregătit pentru mutarea pensiilor pe card. Adică fiecare bancher mai are loc lejer de o gușă, două cefe și măcar trei rînduri de șunci pe burtă.

După cardul de identitate, cardul de sănătate și cardul de pensie, iată, populația rurală se poate mîndri că e pe picior de egalitate cu miliardarii lumii: și unii, și alții au mai multe carduri decît dinți.

Trecerea pensiilor pe card amenință să bage Poșta Română în insolvență. Dar nu vă speriați, Guvernul va folosi banii economisiți ca să ajute instituția să-și revină.

S-ar putea scrie zile întregi despre subiectul ăsta, dar important e să reținem esențialul: asemeni oricărei reforme PSD, și plata pensiei pe card este doar o cardeală.

1 comentariu

 1. #1

  O idee geniala, mai ales pentru cei care nici sa citesca bine nu stiu, si mai au si 14 km pana la primul bancomat, care de obicei nu mai are numerar, fiind singurul pe raza de 20 km! Hai Guvern cu idei noi, ca pe ceva tot trebuie sa tocati bani!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Vulpea cu clopoțel

  19 februarie 2019

  Cu tirbușonul în mînă, am încercat zilele trecute să extrag tîlcul unei întîmplări hazlii povestite de un amic proaspăt întors dintr-o excursie prin secuime. Cazați la cabana unui pădurar care, […]

 • Cam pioană

  19 februarie 2019

  Laura Codruța Kövesi doarme acum somnul neliniștit al urmăriților penal, învelită cu pătura otrăvită a prezumției de nevinovăție. Judecata publică a început să parcurgă etapele torturii, de astă dată cu […]

 • Asistații de la SRI

  19 februarie 2019

  Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l […]

 • În așteptarea atletului lui Dumnezeu

  12 februarie 2019

  A fost nevoie ca un parcagiu italian să se metamorfozeze în medic, pe pajiștea cu fătuci mioritice producătoare de silicon, pentru a vorbi de seninătatea criminală cu care am acceptat […]

 • Adevăratul nume al Laurei Codruța Kövesi

  12 februarie 2019

  Pentru o țară de mărime medie, îndepărtată și înapoiată, binecuvîntată de un dumnezeu amnezic, irigată de rîuri fără pești, locuită de oameni fără obraz, poluată de vorbe, ocolită de autostrăzi, […]

romania100