Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre plata pe card a pensiilor

Zoom Cele mai importante știri despre plata pe card a pensiilor

Eugen Orlando Teodorovici: “După părerea mea, plata pe card a pensiilor nu schimbă nimic. Acum pensionarii așteaptă să vină poștașul, de anul viitor n-au decît să aștepte să vină bancomatul.”

Să muți pensiile exclusiv pe card într-o țară unde jumătate din populație are buda în curte nu e de prost gust. De prost gust e să nu-l pui pe Codrin Ștefănescu să promoveze reforma asta cu o tichie de mărgăritar.

Liberalii speră că măsura îi va enerva pe pensionari în asemenea hal încît nu vor mai vota cu PSD la următoarele alegeri. Pesediștii știu că măsura va fi implementată atît de tîmpit încît pensionarii vor muri de inimă rea. Și apoi, pardon, în viața de apoi, vor reveni la urne cu sentimente mai bune.

Sistemul bancar este pe deplin pregătit pentru mutarea pensiilor pe card. Adică fiecare bancher mai are loc lejer de o gușă, două cefe și măcar trei rînduri de șunci pe burtă.

După cardul de identitate, cardul de sănătate și cardul de pensie, iată, populația rurală se poate mîndri că e pe picior de egalitate cu miliardarii lumii: și unii, și alții au mai multe carduri decît dinți.

Trecerea pensiilor pe card amenință să bage Poșta Română în insolvență. Dar nu vă speriați, Guvernul va folosi banii economisiți ca să ajute instituția să-și revină.

S-ar putea scrie zile întregi despre subiectul ăsta, dar important e să reținem esențialul: asemeni oricărei reforme PSD, și plata pensiei pe card este doar o cardeală.

1 comentariu

 1. #1

  O idee geniala, mai ales pentru cei care nici sa citesca bine nu stiu, si mai au si 14 km pana la primul bancomat, care de obicei nu mai are numerar, fiind singurul pe raza de 20 km! Hai Guvern cu idei noi, ca pe ceva tot trebuie sa tocati bani!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]