Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre războiul dintre taximetriști și Uber

Zoom Cele mai importante știri despre războiul dintre taximetriști și Uber

Taximetriștii au protestat de mai multe ori împotriva Uber, dar de data asta lucrurile au degenerat. Luați de val, mai mulți taximetriști au amenințat că ar putea începe să fie politicoși cu clienții.

Reprezentanți ai Poliției au fost chemați de urgență în Piața Victoriei după ce un taximetrist nervos a amenințat că se va stropi cu apă și apoi va face uz de săpun.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut pe disidentul în fața PSD și a luat un Uber. Se vede că s-a ramolit: dacă voia să fie cu adevărat arogant față de PSD se însura cu șefa clasei în care învață Irina lu’ Livache.

Un taximetrist care, orbit de furie, și-a spălat temeinic mașina a fost apostrofat de un membru marcant al Parlamentului în timp ce împingea jegul gros în canal: “Ce faci, nenorocitule, arunci material din care făceam cel puțin șase oameni politici!”.

Nu e de mirare că Darius Vâlcov urăște Uber: omul nu are carduri. De aia preferă taxiul: dacă nimerește un șofer cinstit, cursa nu poate costa mai mult de patru-cinci tablouri.

E adevărat, Uber e periculos pentru că ia banii românilor și fuge cu ei în străinătate. Sînt notorii cazurile în care Uber a folosit banii românilor pentru a-și face vile faraonice în Brazilia sau vacanțe de lux în Costa Rica și Madagascar.

În tot scandalul ăsta ar trebui să existe o discuție serioasă, croită pe argumente, despre cît cîntăresc obligațiile taximetriștilor și cît atrag facilitățile oferite de Uber utilizatorilor. Despre cum unii au nevoie de acte peste acte, iar ceilalți pot fi reclamați și trași la răspundere dacă sar calul, fără ca, în al doilea caz, clientul să fie făcut zob de șoferi cu atitudini de pitecantropi. Din păcate, o asemenea discuție ar exista doar între oameni capabili să acționeze mai elegant decît apelînd la japcă grosolană și să debiteze și altceva decît populisme ieftine. Altfel spus, inși care stau măcar milimetric mai sus decît cei cărora și cei mai taximetriști dintre taximetriști s-ar jena să le spună “colega”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Limbă dulce, cur viclean, caracter de est-german

  18 iunie 2019

  De la „Ține, țațo, curu’ zvelt”, subversivul șlagăr pe care Maria Tănase l-a cîntat în timpul războiului la o petrecere dată de Manfred von Killinger, ambasadorului Germaniei la București, pînă […]

 • Riscul mersului pe Barna

  18 iunie 2019

  Sub coordonarea unuia dintre foștii căprari ai poliției politice a fost pus pe piață un sondaj în care Dacian Cioloș îl zdrobește pe Dan Barna în competiția internă pentru candidatura […]

 • O broască râioasă pentru fiecare

  18 iunie 2019

  Nicolae Titulescu a declarat, la un moment dat: „Când am acceptat urcușul în politică, am acceptat ca în fiecare dimineață să înghit pe stomacul gol o broască râioasă“. Nu discutăm acum gusturile gastronomice ale […]

 • Cîți meleșcani încap într-un Iohannis

  11 iunie 2019

  Estonia s-a transformat în Vestonia după scorul de maidan cu care a învins România la cel mai important sport politic practicat pe terenul organizațiilor mondiale: “Tragerea sforilor prin spatele adversarului […]

 • Arta iubirii politice

  11 iunie 2019

  La început, fiindcă moștenea direct averea politică a PCR, partidul lui Ion Iliescu a trebuit să împartă democrația cu cei care moșteniseră vechea Securitate. A fost ceea ce s-ar putea […]

bt
Ultimele articole
romania100