Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre războiul dintre taximetriști și Uber

Zoom Cele mai importante știri despre războiul dintre taximetriști și Uber

Taximetriștii au protestat de mai multe ori împotriva Uber, dar de data asta lucrurile au degenerat. Luați de val, mai mulți taximetriști au amenințat că ar putea începe să fie politicoși cu clienții.

Reprezentanți ai Poliției au fost chemați de urgență în Piața Victoriei după ce un taximetrist nervos a amenințat că se va stropi cu apă și apoi va face uz de săpun.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut pe disidentul în fața PSD și a luat un Uber. Se vede că s-a ramolit: dacă voia să fie cu adevărat arogant față de PSD se însura cu șefa clasei în care învață Irina lu’ Livache.

Un taximetrist care, orbit de furie, și-a spălat temeinic mașina a fost apostrofat de un membru marcant al Parlamentului în timp ce împingea jegul gros în canal: “Ce faci, nenorocitule, arunci material din care făceam cel puțin șase oameni politici!”.

Nu e de mirare că Darius Vâlcov urăște Uber: omul nu are carduri. De aia preferă taxiul: dacă nimerește un șofer cinstit, cursa nu poate costa mai mult de patru-cinci tablouri.

E adevărat, Uber e periculos pentru că ia banii românilor și fuge cu ei în străinătate. Sînt notorii cazurile în care Uber a folosit banii românilor pentru a-și face vile faraonice în Brazilia sau vacanțe de lux în Costa Rica și Madagascar.

În tot scandalul ăsta ar trebui să existe o discuție serioasă, croită pe argumente, despre cît cîntăresc obligațiile taximetriștilor și cît atrag facilitățile oferite de Uber utilizatorilor. Despre cum unii au nevoie de acte peste acte, iar ceilalți pot fi reclamați și trași la răspundere dacă sar calul, fără ca, în al doilea caz, clientul să fie făcut zob de șoferi cu atitudini de pitecantropi. Din păcate, o asemenea discuție ar exista doar între oameni capabili să acționeze mai elegant decît apelînd la japcă grosolană și să debiteze și altceva decît populisme ieftine. Altfel spus, inși care stau măcar milimetric mai sus decît cei cărora și cei mai taximetriști dintre taximetriști s-ar jena să le spună “colega”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]