Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre războiul dintre taximetriști și Uber

Zoom Cele mai importante știri despre războiul dintre taximetriști și Uber

Taximetriștii au protestat de mai multe ori împotriva Uber, dar de data asta lucrurile au degenerat. Luați de val, mai mulți taximetriști au amenințat că ar putea începe să fie politicoși cu clienții.

Reprezentanți ai Poliției au fost chemați de urgență în Piața Victoriei după ce un taximetrist nervos a amenințat că se va stropi cu apă și apoi va face uz de săpun.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut pe disidentul în fața PSD și a luat un Uber. Se vede că s-a ramolit: dacă voia să fie cu adevărat arogant față de PSD se însura cu șefa clasei în care învață Irina lu’ Livache.

Un taximetrist care, orbit de furie, și-a spălat temeinic mașina a fost apostrofat de un membru marcant al Parlamentului în timp ce împingea jegul gros în canal: “Ce faci, nenorocitule, arunci material din care făceam cel puțin șase oameni politici!”.

Nu e de mirare că Darius Vâlcov urăște Uber: omul nu are carduri. De aia preferă taxiul: dacă nimerește un șofer cinstit, cursa nu poate costa mai mult de patru-cinci tablouri.

E adevărat, Uber e periculos pentru că ia banii românilor și fuge cu ei în străinătate. Sînt notorii cazurile în care Uber a folosit banii românilor pentru a-și face vile faraonice în Brazilia sau vacanțe de lux în Costa Rica și Madagascar.

În tot scandalul ăsta ar trebui să existe o discuție serioasă, croită pe argumente, despre cît cîntăresc obligațiile taximetriștilor și cît atrag facilitățile oferite de Uber utilizatorilor. Despre cum unii au nevoie de acte peste acte, iar ceilalți pot fi reclamați și trași la răspundere dacă sar calul, fără ca, în al doilea caz, clientul să fie făcut zob de șoferi cu atitudini de pitecantropi. Din păcate, o asemenea discuție ar exista doar între oameni capabili să acționeze mai elegant decît apelînd la japcă grosolană și să debiteze și altceva decît populisme ieftine. Altfel spus, inși care stau măcar milimetric mai sus decît cei cărora și cei mai taximetriști dintre taximetriști s-ar jena să le spună “colega”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

Ultimele articole