Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre războiul dintre taximetriști și Uber

Zoom Cele mai importante știri despre războiul dintre taximetriști și Uber

Taximetriștii au protestat de mai multe ori împotriva Uber, dar de data asta lucrurile au degenerat. Luați de val, mai mulți taximetriști au amenințat că ar putea începe să fie politicoși cu clienții.

Reprezentanți ai Poliției au fost chemați de urgență în Piața Victoriei după ce un taximetrist nervos a amenințat că se va stropi cu apă și apoi va face uz de săpun.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut pe disidentul în fața PSD și a luat un Uber. Se vede că s-a ramolit: dacă voia să fie cu adevărat arogant față de PSD se însura cu șefa clasei în care învață Irina lu’ Livache.

Un taximetrist care, orbit de furie, și-a spălat temeinic mașina a fost apostrofat de un membru marcant al Parlamentului în timp ce împingea jegul gros în canal: “Ce faci, nenorocitule, arunci material din care făceam cel puțin șase oameni politici!”.

Nu e de mirare că Darius Vâlcov urăște Uber: omul nu are carduri. De aia preferă taxiul: dacă nimerește un șofer cinstit, cursa nu poate costa mai mult de patru-cinci tablouri.

E adevărat, Uber e periculos pentru că ia banii românilor și fuge cu ei în străinătate. Sînt notorii cazurile în care Uber a folosit banii românilor pentru a-și face vile faraonice în Brazilia sau vacanțe de lux în Costa Rica și Madagascar.

În tot scandalul ăsta ar trebui să existe o discuție serioasă, croită pe argumente, despre cît cîntăresc obligațiile taximetriștilor și cît atrag facilitățile oferite de Uber utilizatorilor. Despre cum unii au nevoie de acte peste acte, iar ceilalți pot fi reclamați și trași la răspundere dacă sar calul, fără ca, în al doilea caz, clientul să fie făcut zob de șoferi cu atitudini de pitecantropi. Din păcate, o asemenea discuție ar exista doar între oameni capabili să acționeze mai elegant decît apelînd la japcă grosolană și să debiteze și altceva decît populisme ieftine. Altfel spus, inși care stau măcar milimetric mai sus decît cei cărora și cei mai taximetriști dintre taximetriști s-ar jena să le spună “colega”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cinci ani de singurătate

  12 noiembrie 2019

  “Politicienii sînt ca scutecele. Trebuie schimbați des și din același motiv.” Vechiul aforism, atribuit lui Mark Twain, n-are trecere la români. Președintele României se schimbă doar o dată la zece […]

 • Barna, puntea suspinelor

  12 noiembrie 2019

  USR, alături de PLUS, părea să se poată transforma într-un partid important. Nu atât de important încât să conducă, prea curând, singur, dar suficient de important încât să înceapă să […]

 • Cum am ratat eu scaunul cu patru picioare de la Cotroceni

  5 noiembrie 2019

  După ce ani de zile și-a înmuiat batistuţa de la piept într-o esență de patchouli extrasă din brînza neaoșă de burduf, naţionalistul de operetă Rareș Bogdan și-a imaginat că țara […]

 • Președintele pe care l-am pierdut

  5 noiembrie 2019

  Așa sînt mereu zilele dinainte: însorite și nepăsătoare. Nimic nu arată că ne confruntăm cu involuția speciei prezidențiale și cu abisul celor cinci ani care vin gata irosiți. Să ni-l […]

 • O șansă istorică

  5 noiembrie 2019

  A fost nevoie de 30 de ani pentru ca Ludovic Orban să primească și el o șansă reală în politica mare. Chiar dacă, de-a lungul vremii, șanse a mai avut, […]