Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre simularea evaluării naționale

Zoom Cele mai importante știri despre simularea evaluării naționale

Consiliul Național al Elevilor îi îndeamnă pe cobai, pardon, pe tineri să boicoteze examenele și să dea foile goale. În definitiv, dacă PSD boicotează Educația cu miniștri precum Genunche sau Abramburica, elevii de ce n-ar face la fel?

Drept răspuns, Ecaterina Andronescu a trimis un comunicat care i-ar face și pe educații olandezi să se înverzească de invidie. Sărmanii n-au văzut atîta limbă de lemn nici măcar la festivalul național al saboților.

Nu e grav dacă elevii merg cu protestul pînă la capăt și dau foile goale. Grav e dacă se apucă să-și scrie lucrările așa cum i-au învățat profesorii în clasă și nu cum i-au învățat aceiași profesori la pregătire.

Ecaterina Andronescu: “E perfect normal să pierdem cîteva zile cu simularea evaluării. Avem tot restul anului să ne ocupăm cu simularea educării.”

După ce, anul acesta, ministerul a decis că și elevii din clasa a VII-a trebuie să simuleze evaluarea, de anul viitor procedura va deveni obligatorie și pentru elevii din clasele a VI-a și a V-a. Elevii de clasa a IV-a sînt momentan exceptați pentru că au examen de admitere în gimnaziu, în timp ce elevii de clasa a II-a se pregătesc pentru examenul de treaptă.

Ecaterina Andronescu susține că simulările sînt bune, pentru că pun presiune pe elevi. Nu vreau să știu cîtă presiune e pe biata Cati, la cît de bine simulează ea incompetența și aroganța.

1 comentariu

 1. #1

  cum dracu’ pe vremea lu’ tov. Gainuse era scoala mai in regula? se vede ca, desi e chestie de politica, nu e doar chestie de ministru. mai aprofundati problema, poate ma luminati si pe mine. multumesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]