Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre simularea evaluării naționale

Zoom Cele mai importante știri despre simularea evaluării naționale

Consiliul Național al Elevilor îi îndeamnă pe cobai, pardon, pe tineri să boicoteze examenele și să dea foile goale. În definitiv, dacă PSD boicotează Educația cu miniștri precum Genunche sau Abramburica, elevii de ce n-ar face la fel?

Drept răspuns, Ecaterina Andronescu a trimis un comunicat care i-ar face și pe educații olandezi să se înverzească de invidie. Sărmanii n-au văzut atîta limbă de lemn nici măcar la festivalul național al saboților.

Nu e grav dacă elevii merg cu protestul pînă la capăt și dau foile goale. Grav e dacă se apucă să-și scrie lucrările așa cum i-au învățat profesorii în clasă și nu cum i-au învățat aceiași profesori la pregătire.

Ecaterina Andronescu: “E perfect normal să pierdem cîteva zile cu simularea evaluării. Avem tot restul anului să ne ocupăm cu simularea educării.”

După ce, anul acesta, ministerul a decis că și elevii din clasa a VII-a trebuie să simuleze evaluarea, de anul viitor procedura va deveni obligatorie și pentru elevii din clasele a VI-a și a V-a. Elevii de clasa a IV-a sînt momentan exceptați pentru că au examen de admitere în gimnaziu, în timp ce elevii de clasa a II-a se pregătesc pentru examenul de treaptă.

Ecaterina Andronescu susține că simulările sînt bune, pentru că pun presiune pe elevi. Nu vreau să știu cîtă presiune e pe biata Cati, la cît de bine simulează ea incompetența și aroganța.

1 comentariu

 1. #1

  cum dracu’ pe vremea lu’ tov. Gainuse era scoala mai in regula? se vede ca, desi e chestie de politica, nu e doar chestie de ministru. mai aprofundati problema, poate ma luminati si pe mine. multumesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]