Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre simularea evaluării naționale

Zoom Cele mai importante știri despre simularea evaluării naționale

Consiliul Național al Elevilor îi îndeamnă pe cobai, pardon, pe tineri să boicoteze examenele și să dea foile goale. În definitiv, dacă PSD boicotează Educația cu miniștri precum Genunche sau Abramburica, elevii de ce n-ar face la fel?

Drept răspuns, Ecaterina Andronescu a trimis un comunicat care i-ar face și pe educații olandezi să se înverzească de invidie. Sărmanii n-au văzut atîta limbă de lemn nici măcar la festivalul național al saboților.

Nu e grav dacă elevii merg cu protestul pînă la capăt și dau foile goale. Grav e dacă se apucă să-și scrie lucrările așa cum i-au învățat profesorii în clasă și nu cum i-au învățat aceiași profesori la pregătire.

Ecaterina Andronescu: “E perfect normal să pierdem cîteva zile cu simularea evaluării. Avem tot restul anului să ne ocupăm cu simularea educării.”

După ce, anul acesta, ministerul a decis că și elevii din clasa a VII-a trebuie să simuleze evaluarea, de anul viitor procedura va deveni obligatorie și pentru elevii din clasele a VI-a și a V-a. Elevii de clasa a IV-a sînt momentan exceptați pentru că au examen de admitere în gimnaziu, în timp ce elevii de clasa a II-a se pregătesc pentru examenul de treaptă.

Ecaterina Andronescu susține că simulările sînt bune, pentru că pun presiune pe elevi. Nu vreau să știu cîtă presiune e pe biata Cati, la cît de bine simulează ea incompetența și aroganța.

1 comentariu

 1. #1

  cum dracu’ pe vremea lu’ tov. Gainuse era scoala mai in regula? se vede ca, desi e chestie de politica, nu e doar chestie de ministru. mai aprofundati problema, poate ma luminati si pe mine. multumesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

 • Un om cărunt

  19 martie 2019

  Când a devenit Eugen Orlando Teodorovici arogantul grețos de azi? Cu câțiva ani în urmă se juca de-a tehnocratul PSD și îi citeai în ochi acea slugărnicie proprie birocraților de […]

 • În așteptarea cîinilor cu drept de vot

  12 martie 2019

  Călăuzit de farul partidului purtat pe umeri de PRM-istul Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea pare că suferă de orbul găinii dacă n-a sesizat că “lătrăii” din Călărași nu erau nici tineri […]

 • Depinde cum privești femeia oarbă

  12 martie 2019

  Cînd spunem “justiție”, spunem “politică”. Cu aerul că invocăm absolutul spunem, de fapt, povestea unui exces. Așa cum arată faptele, justiția e numele îmbunătățit al lăcomiei, al cruzimii și al […]

romania100