Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai întâlnite mituri despre călătoria în timp

Zoom Cele mai întâlnite mituri despre călătoria în timp

E imposibil să călătorești în timp.

FALS. Deși legile fizicii interzic orice formă de călătorie în timp, important e să treci mai întâi Dunărea la sârbi, pentru că de acolo poți să mergi unde vrei.

Dacă te întorci în timp și modifici istoria, apar tot felul de paradoxuri.

IRELEVANT. Paradoxurile apar oricum. De exemplu, e paradoxal că, deși DNA-ul a avut o activitate tot mai intensă, corupția sistemică din România nu a scăzut. La fel de paradoxal, unii oameni politici și-au atins apogeul carierei publice abia după ce au primit condamnări definitive în procese celebre.

Dacă ai doi gemeni, dintre care unul călătorește cu viteze superluminice în Spațiul Schengen și lucrează ca economist la o bancă din Frankfurt, beneficiind de sistemul public de sănătate din Germania, iar celălalt rămâne în România, atunci când se vor întâlni, geamănul rămas acasă va părea mult mai bătrân.

ADEVĂRAT. Chiar așa e.

Printre noi există călători în timp.

FALS. Nici un călător în timp n-ar vizita România. Aceștia preferă destinațiile turistice clasice: Roma, Viena, Paris, Istanbul.

Mașina timpului a fost inventată de un român.

ADEVĂRAT. Inițial, căra cu ea pepeni din timpul sezonului, ca să-i vândă proaspeți în lunile de iarnă. Asta până când a răcit, pentru că mergea mereu în cămăși cu mâneci scurte.

Călătoria în timp e folosită de multe ori în scopuri politice.

ADEVĂRAT. Donald Trump a spus că nu o să fie un președinte groaznic. Drept dovadă, nici un călător în timp nu a călătorit în trecut ca să-l asasineze când era un miliardar de rând, nepăzit de Secret Service.

Datorită călătoriei în timp, o să putem vedea pe viu dinozauri.

ADEVĂRAT. Oamenii vor putea folosi mașina timpului ca să se întoarcă în 1995 și să-l întâlnească pe Silviu Brucan.

Mașina timpului e cea mai avansată realizare a minții umane.

FALS. Mult mai complex și mai rapid decât mașina timpului e avionul timpului. Mulți au fost sceptici în privința asta, pentru că părea imposibil să călătorești în timp cu un aparat mai greu decât aerul.

1 comentariu

 1. #1

  “Datorită călătoriei în timp, o să putem vedea pe viu dinozauri.” Nu ne trebuie masina timpului, il avem pe Iliescu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]

 • În satul lui Lae Chiorul

  5 iunie 2018

  Intră uliul pe fereastră după pui de ceas cu cuc, unde-i dusă țara noastră ce-a fugit din balamuc? Arz-o focul să o arză, pustiită de feciori, că părem un neam […]

 • Cu Curtea-n două luntri

  5 iunie 2018

  Frauda, minciuna și ipocrizia sînt fiicele cu handicap ale democrației, copiii ei problemă, născuți pe ascuns din relația vinovată cu natura umană. În democrație se fură și se minte, se […]

 • Bale carnavalului!

  5 iunie 2018

  Fanii îi cer lui Klaus Iohannis să ia PSD în brațe și să se arunce cu el din vârful istoriei. ”Ori la bal, ori la spital”, îi ordonă Andreea Pora, […]