Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai interesante descoperiri ale carierei de părinte

Zoom Cele mai interesante descoperiri ale carierei de părinte

Dacă aveți copii, veți înțelege în final glumele cu părinți. Veți rîde la ele. Și veți plînge înăuntrul vostru de fiecare dată cînd faceți asta.

Există două tipuri de părinți: cei care spun “F&$&%$^%*#-i, e al meu!” și cei care spun “Mă voi scălda în lacrimile altora nu pentru că sînt o persoană oribilă, ci pentru că al meu nu urlă!”.

Fiecare scîncet al primului copil vă induce o stare de panică. Al doilea copil vă face atenți doar dacă țipătul lui îi sperie și pe hunii lui Attila. Și, de obicei, vă întrebați dacă hunii ăia au pățit ceva.

Dacă gîndiți pozitiv, orice poate fi transformat într-o mică victorie. Camera lui arată ca reconstituirea bătăliei de la Podul Înalt, dar cu jucării. Măcar e patriot.

Indiferent de ce a făcut ăla micu’, bătaia nu este niciodată o soluție. Pentru că e cu un cap mai înalt decît dumneavoastră. Și știe karate.

“De ce nu poți să fii și tu cuminte cum e copilul ăla?” era un text inutil, care vă călca pe nervi cînd erați mici. Acum alții sînt mici. Acum textul e singura răzbunare pe care v-o mai permiteți.

“Cinci minute!” nu reprezintă o promisiune dacă e spus la locul de joacă. Cinci minute reprezintă eternitatea.

“De ce ai ieșit așa, dezbrăcat, din casă? Vrei să răcești?” Răceala e acea minune a naturii care transformă scobitul în nas într-o activitate fructuoasă. Și vă mai mirați că, peste ani, copiii ajung să vă considere un pic înceți la minte.

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O dublă înmormîntare

  22 mai 2018

  Înainte s-o cotească de-a bușilea spre infern printr-un tub de ciment folosit la canalele de irigații din pustiul libian, Muammar Gaddafi, observînd că trădarea trăiește în concubinaj cu ofițerii din […]

 • Evreunul contra Israel?

  22 mai 2018

  Ca dovadă că prostia nu e monopol PSD, șeful PNL a făcut o plîngere penală pe adresa Torei iudaice, acolo unde legea talionului, a ochiului scos și a dintelui spart […]

 • Când Dragnea și Orban se joacă de-a Messi

  22 mai 2018

  Liviu Dragnea a luat politica externă pe cont propriu. Nu i-a cerut-o nimeni, nu exista nici o presiune, aproape că nu aveam ceva numit ”politică externă”. Și-atunci, în infinita-i înțelepciune […]

 • Convertirea pescarilor

  15 mai 2018

  Duhnea Ierusalimul ca o străveche bute, Imperiul avea platfus și nu primea nici vești și cum dădeam cu vîrșa prin bălțile stătute, de mila Lui ne-am transformat în pești.   […]

 • Iohannis la numărătoarea morților

  15 mai 2018

  “A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, zicea Klaus Iohannis, în noiembrie 2015, cînd norocul său politic incendia clubul Colectiv și îi aducea pe tavă […]