Limba și literatura română. Explicați de ce, în romanul Răscoala, țăranii preferă să urmeze îndemnurile la violență ale agitatorilor și nu caută soluția protestului pașnic.
a) pentru că țăranii erau analfabeți și nu știau să scrie „Muie PSD!” pe dealuri;
b) pentru că țăranii au înțeles că nu pot instaura democrația decît prin suprimarea baronului local;
c) pentru că, după ani de sărăcie și regim vegetarian drastic, țăranii deveniseră imuni la efectele gazelor.
Matematică. Dacă un guvern are limita inteligenței spre 0 și limita nesimțirii care tinde spre infinit, să se calculeze momentul în care românii vor începe să plîngă de nervi fără să mai fie nevoie de gaze lacrimogene.
Geografie. Explicați într-un eseu de ce sînt nocive gazele naturale din Marea Neagra și de ce România are nevoie urgentă de companii străine care să le epuizeze rapid și fără costuri mari pentru țara noastră.
Cultură civică. Jandarmii s-au comportat ca niște brute microcefale sau și-au făcut datoria ca în orice țară civilizată?
a) jandarmii și-au făcut datoria ca în orice țară civilizată din Africa postcolonială;
b) jandarmii și-au făcut datoria, asta s-a văzut clar. Dar e inadmisibil că ei n-au apărat democrația în uniforma care le face cinste, adică aia cu tîrnăcop, cizme de cauciuc și cască cu lămpaș.
Istorie. Sintetizați într-o frază care a fost rezultatul ciomăgelii mitocănești dintre Jandarmerie și protestatari.
a) într-o țară în care nu se mai joacă fotbal de ani de zile era de așteptat ca suporterii și jandarmii să se ia la bătaie în centru, fără să mai piardă vremea pe stadion;
b) era de așteptat: cînd Guvernul are gura plină, reflexul natural e să răspundă cu mîinile.