Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai probabile urmări ale grevei angajaților din Finanțe

Zoom Cele mai probabile urmări ale grevei angajaților din Finanțe

Luni, 22.000 de bugetari ai Fiscului au pornit la lupta cea mare cu Legea salarizării care, susțin ei, le va diminua drastic bugetele personale.

Probabil că prima întrebare legitimă care a plutit în aer în timpul grevei a fost: “Băi, dar sigur am calculat cum trebuie?”.

Protestatarii cei mai curioși au consultat trei experți ANAF, să fie siguri că nu greșesc. După consultări îndelungate, cei trei experți au apelat la alți cinci experți, să fie siguri că nici ei nu greșesc. Cei cinci experți…

Miercuri, ANAF anunță că a priceput, în final, de ce vrea Guvernul să angajeze 35.000 de consultanți fiscali. Și că ar fi bine să se grăbească.

Protestul de luni s-a încheiat în jurul orei 1 după-amiază. Probabil că ar fi durat mai mult, dar un glumeț a strigat: “Voi faceți grevă și în pauza de prînz?” și a speriat participanții.

Un comunicat oficial al Alianței Naționale Sed Lex clarifică: “Sindicaliștii noștri nu au făcut grevă în pauza de prînz. Ei au făcut grevă în timpul programului lor atît de aglomerat, plus încă două ore suplimentare, care trebuie remunerate conform legislației”.

Vameșii s-au solidarizat cu protestul finanțiștilor și au decis să facă verificări cu exces de zel. Mai mult, unii au decis să meargă cu aroganța pînă la capăt și să dea restul corect la șpagă.

În final, protestatarii amenință că vor continua protestele pînă cînd problema va fi rezolvată. “În fiecare zi rîndurile noastre sînt îngroșate de cetățenii care își pierd vremea pe la ghișeele Fiscului. Împreună vom învinge. Să nu uităm că România este prima țară din UE cînd vine vorba de necolectarea taxelor la buget. Trebuie să ne păstrăm valorile în țară. Mîndri că sîntem români!”

1 comentariu

 1. #1

  Excelent articol….Stiu c-am devenit plictisitor…dar ce sa fac daca imi place sa ciresc “catavencii”…aici la mine la tara ? Super ! Am trecut si eu prin astea…Dar cred ca nici in “pix”…nu-i atinge…Da’…greva e…greva…nu ? Suna bine….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]