Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Chestii mai puțin cunoscute despre liderii PSD (1)

Zoom Chestii mai puțin cunoscute despre liderii PSD (1)

1) Ion Iliescu a scandalizat pe toată lumea la un congres FSN din 1991, atunci când a apărut în compania unui rânjet sinistru de 25 de ani care nu i-a dispărut nici acum de pe față.

2) Aflat la Moscova, Ion Iliescu a vrut să cumpere o pâine, dar n-a reușit. Nu pentru că nu știa limba, ci pentru că a divagat atât de mult încercând să ocolească subiectul și să nu spună ceva clar care i s-ar putea imputa mai târziu, încât vânzătoarea n-a înțeles nimic.

3) Ion Iliescu era atât de sărac încât purta același zâmbet fals cu săptămânile. Când i s-a reproșat că zâmbetul lui e fals, Iliescu a spus că altceva nu-și permite și că bișnițarul de la care l-a cumpărat în fața magazinului Obor s-a jurat că-i original.

4) Ceaușescu l-a marginalizat pe Iliescu pentru că spunea chestii pe care nu voia să le audă. Adică fraze prolixe, pline de neologisme și de construcții complicate care nu înseamnă nimic. În plus, lui Iliescu îi plăcea să spună lucrurilor pe nume. Nimeni până atunci nu se gândise să le spună meandrelor concretului ”meandrele concretului”.

5) Adrian Năstase are acasă o colecție impresionantă de tablouri pe care le putem vedea în original la Luvru, Ermitaj și Brukenthal.

6) Atunci când s-a împușcat în gât, Adrian Năstase a încercat să fugă pe lumea cealaltă cu o importantă sumă de bani, dar o lege recentă spune că nu iei nimic cu tine pe lumea cealaltă și Năstase s-a întors învins cu banii în lumea celor vii.

7) Deși mulți îl detestă acum, Adrian Năstase e cel care a integrat România în NATO, a negociat aderarea la UE și a abolit iobăgia, considerând că-i o practică de tristă amintire, care ține mai degrabă de anii ’90.

8) În timp ce era în închisoare, Adrian Năstase a scris mai multe cărți. Vă veți întreba: mai multe decât ce? Ei bine, a scris mai multe cărți decât ar fi putut scrie dacă le-ar fi documentat cum trebuie.

9) Adrian Năstase spune și acum că a avut parte de o condamnare politică și că asta nu i s-ar fi întâmplat într-o țară unde furtul este legal.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]