Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cînd ajung să te apere șoferul și contabilul

Zoom Cînd ajung să te apere șoferul și contabilul

Cînd a fost prins Eugen Barbu cu plagiatul din Paustovski, dăduse turbarea peste el. Își pune slugile de la Săptămîna să facă ce-or face, să-l scoată basma curată. Și atunci, ca și acum, cine voia să acopere un scandal stîrnea alt scandal. Așa că Pompiliu Marcea, universitarul care rîcîia ca găina pe bătătura foii lui Jenică Barbu, îl acuză pe Mircea Cărtărescu de plagiat.

Dacă a văzut Barbu că n-a ieșit nimic din asta, îi întărîtă, chipurile, pe tipografii de la „13 Decembrie” să nu-i culeagă lui Cărtărescu Poemele de amor, fiindcă ar fi fost pornografice. Etica lor de oameni ai muncii nu-i lăsa tipărească o asemenea carte. După aia, Săptămîna jubilează. Una ca asta nu se mai întîmplase din anii ’50, cînd  țărăniștii nu mai găseau unde să-și tipărească Dreptatea. Ca să nu mai piardă vremea, George Bălăiță, directorul editurii Cartea Românească, a mutat cartea la tipografia din Bacău, unde nu s-a mai revoltat nimeni împotriva poemelor lui Cărtărescu.

De curînd, N. Manolescu – Trei Mandate, V. Vosganian cel miruit și trupeții lor de la USR l-au pus pe șoferul Uniunii să-i dea în judecată pe reformiști, ca să nu se poată înscrie ăștia în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor. Ba l-au mai trimis la tribunal și pe un contabil de la Uniune, să le caute reformiștilor nod în papură. Cum USR n-a devenit un sindicat al șoferilor și al contabililor, calitatea în care bieții oameni au ajuns la tribunal, împinși de la spate, e aceea de angajați ai Uniunii. Asta pentru că realesul Manolescu și miruitul Varujan sînt ocupați cu nici ei nu mai știu cîte procese le-au deschis reformiștilor. Dar și pentru că cei doi elitiști s-or fi gîndind că tactica lui Barbu, cu revolta oamenilor muncii, i-o impresiona pe judecători. Sau, unde n-or mai fi găsit scriitori dispuși să meargă în locul lor prin tribunale, și-au pus angajații să iasă la atac.

Dacă Uniunea condusă de N. Manolescu ar mai avea portar, ca pe vremuri, poate că și deținătorul acestei funcții strategice ar fi fost trimis la tribunal să le facă reformiștilor de ursuzluc, precum icoana inocentului Sfînt Haralambie lui Gore Pirgu, la partida de pocher cu Pașadia.

Dar oare, sub înțeleapta conducere a lui Manolescu și Varujan, la USR nu mai există nici măcar o femeie de serviciu devotată care să-i acuze pe reformiști că vor s-o lase fără slujbă, fiindcă încearcă să-i lase pe angajatorii ei fără funcții? Asta ca să reiasă și mai abitir la tribunal că oamenii muncii de la Uniune sînt strîns uniți în jurul conducătorului iubit și al vicelui său, sfințitul Vosganian, la fel ca tipografii de la „13 Decembrie” în jurul lui Jenică Barbu.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    Bună treabă, domnilor ! Da ce-i Uniunea Șoferilor, Contabililor și ce or mai fi ei ? Păi, da ! E a lor, domnilor ! A LOR ! Până una alta ! Altfel nu i-ar fi trecut nici unui schizofrenic prin minte să-i trimită pe i d i o ții ăia la tribunal . Din câte văz eu, Manolescu a lui Apolzan va ieși cu șuturi în fund din hardughia căreia, cică, i-ar fi renovat și scara de la intrare. Cum să plece de acolo când are o sută de slugi în jur, pe care le pune să jure cu mâna pe clanțele pline de că c a t. Să n-o lungesc, în stilul lui Apolzan cu pseudonim. La Uniunea Scritorilor e un GRUP DE HOȚI care a furat UNIUNEA. Asta-i chestiunea, domnilor ! Șoferi, neșoferi, aplaudacii lui Manolescu zis și Apolzan după 1990, acesta e nivelul găștii. Numai asemenea neisprăviți și-ar permite într-o țară democratică să se aureoleze și să facă planuri din cuțite și pahară, și să se ca ce peste Statutul USR !

  2. #2

    Da ăla din poză este încă liber ? Sau mai dă o subminare, cum să ajungă mare scriitor. Ptiu, de rîsul PLANETEI !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100