Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ciolacul lebedelor

Zoom Ciolacul lebedelor

Pe mutește, așa cum îi șade bine voinicului, președintele Iohannis l-a lăsat pe Rareș Bogdan să creadă că el i-ar fi unicul sfătuitor, omul de care ascultă nemijlocit, din al cărui cuvînt nu iese, de care, uneori, se mai și teme, așa, cît să dea bine în poză. L-a lăsat și pe Ludovic Orban să creadă că, într-o stare de urgență, de necesitate, de permanentă avarie, mandolina poate să bată circuitele integrate și microcipurile.

Numai că, între timp, sătul ca alții să aibă orgolii la fel de mari ca ale lui, chiriașul de Cotroceni s-a gîndit că n-ar fi rău să-și aducă PNL-ul la picior, printr-o lecție usturătoare.

Și pentru că Orban, dușmanii cei răi și coronavirusul nu l-au lăsat să-și facă anticipatele, s-a hotărît să arate că partidul nu poate fără înțeleptele-i directive. Așa că a bătut palma cu Marcel Ciolacu, promițîndu-i că-l lase să zburde la locale, într-un singur tur, dacă asta duce la un rezultat prost pentru PNL, la înlăturarea președintelui de partid și înlocuirea lui cu mult mai supusa Raluca. Ciolacu, spun peștii exotici din heleșteul din curtea Președinției, s-ar fi îmbujorat de plăcere și ar fi început, de față cu președintele, să-și numere județele și municipiile, visînd cu voce tare la mărirea viitoare. S-a bătut cotul, discret, după noile standarde europene de salut, iar Ciolacu a plecat țanțoș să-și anunțe fidelii din partid că l-a făcut pe neamț. Doar că a plecat cam repede și n-a mai apucat să vadă cum, rînjind, președintele și-a scos telefonul și și-a anunțat și el fidelii. Pe ăia din Parchete…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale