Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cioloș vrea o lege care să-i permită să calce veterani cu mașina

Zoom Cioloș vrea o lege care să-i permită să calce veterani cu mașina

Presa pesedistă s-a umflat împotriva lui Dacian Cioloș. Din nou. A făcut-o cum știe ea: alarmist, preluând tonul înspăimântător din știrile despre caniculă și jalea reportajelor despre accidente auto. RTV și Antena 3 au înălțat de cu dimineață pe ecrane imagini cu Cioloș executând fiscal veterani de război.

Din mocirla retevistă răzbăteau în civilizație urlete disperate: Cioloș îi calcă în picioare pe sărmanii veterani de război! Le ia banii, îi batjocorește, soțiile lor sunt bune de plată.

Amuzant e că, în astfel de titluri, aspectele pur fiscale chiar nu mai au nici o relevanță în fața dimensiunii clinice a deciziilor lui Cioloș. Își bate joc de veterani! Te gândești: ce om poate fi ăsta și de ce naiba tocmai acum își bate joc de ei? De ce își satisface tocmai cu veteranii această nestăpânită poftă de batjocură?

La modul la care sunt prezentate aceste știri, Cioloș pare un tip cu mari probleme mintale. A stat, a cumpănit – pe cine să umilesc, pe cine să batjocoresc? –, apoi a luat hotărârea: aa, știu, pe veterani! Pentru că sunt bătrâni, soțiile lor sunt bătrâne și ele, nu se pot apăra, mu-ha-ha-ha, îmi voi satisface poftele nebunești cu ei! (Fulgere se dezlănțuie deasupra Palatului Victoria, râsul diabolic al lui Cioloș crapă geamurile.)

Lucrurile stau însă cu totul altfel: noul Cod Fiscal, scris de Guvernul Ponta, la capitolul scutiri de impozit, spune astfel: “r) clădirile aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război”. Spre deosebire de vechiul Cod, sunt scoase din textul articolului soțiile veneranilor și apare acest “coproprietatea” care deschide calea unor abuzuri: iei un veteran “coproprietar” cu 0,1% într-o clădire cu zece etaje și nu mai plătești impozit pe clădire.

Astfel că, în normele de aplicare a Codului, s-a făcut următoarea specificare prin Hotărârea de Guvern 159/21.03.2016 dată de Guvernul Cioloș: “în cazul clădirilor aflate în coproprietate, scutirea de impozit pe clădiri se acordă corespunzător cotei-părți din dreptul de proprietate asupra clădirii”. Pentru ca, în cazul în care dacă veteranul nostru are 0,1% cotă-parte cu un dezvoltator imobiliar, lucrurile să nu degenereze.

De ce sunt omise soțiile veteranilor în noul Cod Fiscal? PSD nu a venit cu nici o explicație până acum. Dar nici asta, până la urmă, nu contează atât de mult.

Pe perioada vacanței parlamentare, Parlamentul, la inițiativa PSD, a suspendat dreptul Guverului de a emite ordonanțe de urgență. Amendarea Codului Fiscal se poate face prin ordonanță de urgență.

Lucrurile se complică abia de-acum: impozitele pe clădiri nu se adună de către Guvern sau de către ANAF, ci de către administrația locală, mai exact de către primării. În actuala situație, mai mulți primari s-au grăbit să trimită somații de plată către soțiile veteranilor. Soții rămase “între” Coduri. Cum ar fi să se afle că primarii loviți de hărnicie sunt pesediști?

Altfel, întreaga cruzime și poftă de sânge a premierului Cioloș pot fi curmate foarte simplu printr-o ordonanță de urgență pe care, pe moment, Guvernul nu poate s-o dea. Pentru asta e nevoie ca, mai întâi, Liviu Dragnea să se întoarcă din vacanță. Evident, după ce-și înfoaie bine mustața împotriva sângerosului tehnocrat care nu se mai satură de banii pe care îi colectează primarii.

Oare or fi pesediști acei primari?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]