Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cititorii și alegătorii

Zoom Cititorii și alegătorii

Dan Barna și USR sunt amenințați cu boicotul de unii din presă dacă se mai duc pe la Antena 3.

Dan Barna poate să se ducă la Antena 3 până se satură de privirea de inspector venit să ia șpagă a lui Mihai Gâdea, după cum jurnaliștii pot să boicoteze ce vor și cât vor ei, reglându-și aceste decizii cu cititorii. Cititorii le vor pune în față acelor jurnaliști standardele pe care le reclamă acum și standardele pe care le mototoleau în buzunar în “epoca” Băsescu, spre exemplu. De aici mai departe, orice discuție pe acest fir devine ridicolă, atâta timp cât ar trebui să urmărești figura tristă a unui Sabin Orcan sau a unui Mircea Marian în anii cu pricina.

Dan Barna și USR vor fi boicotați pentru că merg la Antena 3. OK, dar de ce nu sunt boicotați și ceilalți care merg acolo? Pe ăștia îi boicotezi pentru că ții la ei sau cum? Și în ce sens e acest boicot? Nu vor publica dacă află mâine că Barna a furat doi lei în campanie, să zicem?

Halucinantă manevra asta prin care unii jurnaliști îi apără pe anumiți politicieni de ei înșiși. Pentru că, vezi Doamne, noi îl boicotăm pe Barna pentru că Barna e prea bun ca să meargă la Antena 3. Ni-no-ni-no!

Altfel, problema chiar este la Barna. Și la cei care au tolerat puritatea morală agresivă a presei “bune”, în mare parte aceea care nu se ștersese la bot după mariajul pasional cu bucile marinarului. Dacă “bunătatea” e dată de opoziția la PSD oricum, oricând, atunci la asta se ajunge.

Lipsa de reacție a USR-PLUS împotriva celor care clamau sfințenia publică, după ce ei înșiși se spălaseră cu duș pentru elefanți și tot puțeau a rahat, își arată acum roadele.

Cu toate acestea, cred că unii jurnaliști și unele publicații pot să boicoteze pe cine vor, după cum Barna sau Cioloș pot să meargă la orice televiziune unde se adresează alegătorilor, contând exclusiv modul în care o fac. După cum nu ar fi nimic de blamat dacă Barna ar spune: “Nu o să merg niciodată la Gâdea, pentru că îl consider un mare mâncător de rahat! Iar eu cu mâncătorii de rahat nu stau de vorbă”.

Dincolo de aceste poziții, însă, pentru care sentințele definitive și greu revocabile vor fi date de cititori și de alegători, USR-PLUS trebuie să-și ducă la capăt promisiunea: fie va fi o mișcare antisistem, un partid radical în raport cu PNL-PSD-ALDE-UDMR, fie va pierde tot. Pentru că nimeni nu mai vrea un alt PNL.

Într-o zi o să apară neterminatul acela de Ceaușescu cu Mălin Bot și-i vor înfige sub nas telefoanele lui Barna. Mânjitule, ticălosule, câți bani ți-a dat Varanul? Iar el o să privească mirat, uitând că a tăcut atunci când turbații stropeau cu bale în stânga și-n dreapta.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]